TOTS 21

Com a novetat, la prova formarà part del Ranking Nacional de Triatlón Media y Larga Distancia (FETRI), dotat amb 10.000 € en premis. Foto: Ajuntament

La Challenge Salou ha obert inscripcions per a la seva pròxima edició, que es disputarà el 3 d’octubre de 2021. Aquesta prova del circuit internacional Challenge Family és una de les cites de triatló més destacades, a nivell nacional. Els participants podran escollir entre la modalitat Middle Distance (1.9 km nedant, 90 km en bici i 21.1 km corrent) o Short Distance (1.9 km nedant, 60 km en bici i 11 km corrent). Una edició exclusiva que, per qüestions de seguretat relacionades amb la pandèmia, es limitarà a 1.000 persones.

La meta estarà situada a la Plaça de les Comunitats Autònomes, epicentre del triatló, tot el cap de setmana. Hi haurà un circuit de ciclisme ràpid i una cursa a peu pel Passeig Jaume I. A més, la prova es podrà seguir online, via streaming.

Cal destacar que el Challenge Salou no només reparteix 25.000 € en premis, sinó que també és una cita classificatòria per al Mundial (The Championship) que se celebrarà a Samorin, Eslovàquia.

Com a novetat, Challenge Salou 2021 formarà part del Ranking Nacional de Triatlón Media y Larga Distancia (FETRI), dotat amb 10.000 € en premis.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció pel tret de sortida d’aquesta nova edició, amb l’obertura d’inscripcions, ja que “l’any passat, finalment, no vam poder gaudir d’aquesta competició, atesa la situació de pandèmia provocada per la Covid-19”. Granados espera una bona acollida per part dels i les participants, i els encoratja a “que s’inscriguin i gaudeixin d’una increïble jornada al municipi, on podran conèixer i admirar, a través de l’esport, tot el patrimoni mediambiental que hi ha a Salou”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha assenyalat que “és una magnífica notícia tornar a parlar d’acollir Challenge pel que significa per a Salou, tant a nivell de turisme esportiu, com pel retorn a la celebració d’esdeveniments esportius”. Així mateix, ha valorat positivament la novetat de la inclusió de Challenge Salou al Ranking Nacional de Triatló, atès que “és un valor afegit que donarà una major projecció a la prova”.

Consolidació internacional

Després d’esgotar i tancar inscripcions en les últimes dues edicions, Challenge Salou ha consolidat el seu prestigi internacional amb un espectacular planter de triatletes que superen els 40 països representats i amb més de 70 triatletes professionals que prenen la sortida PRO.

The Festival: activitats tot el cap de setmana

Més enllà del triatló de mitja i curta distància, Challenge Salou presenta The Festival, una oferta d’activitats perquè les famílies també puguin viure una experiència única.

A més d’una fantàstica Expo d’accés lliure al Resort La Siesta de Salou, divendres, 1 d’octubre, a la tarda, a les 19.30 h, se celebrarà un ‘Meet & Greet’ amb els millors atletes professionals de la prova. Dissabte, 2 d’octubre, al matí, serà el torn de la prova nedant ‘Open Water’; la cursa familiar de 4 km ‘Breakfast Run’, a les 10 h, on es reconeixerà el circuit; i la ‘Junior Challenge’, a les 11 h, la cursa a peu dels més petits. Més tard, la ‘Pasta Party’, i la «Challenge Women’ completaran l’oferta d’activitats del dia previ al Challenge.

En aquesta edició 2021, Juanan Fernández, Race Director de ChallengeSalou, oferirà durant el cap de setmana un reconeixement dels circuits.

Més informació i inscripcions: https://challenge-salou.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ChallengeSalou/

Instagram: https://www.instagram.com/challengesalou/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC53iDvLNaXpkTFBoK-my4gA

Redacció