.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’Institut Mar de la Frau de Cambrils.

La CGT Ensenyament ha fet públic aquest dilluns un comunicat on afirma que el Departament d’Educació ha reaccionat finalment a la seva denúncia sobre el temor entre el professorat i comunitat educativa davant del creixement dels contagis de Covid a l’Institut Mar de la Frau de Cambrils. El sindicat havia deixat ben clar que no dubtaria en portar el centre a Inspecció de Treball si no es prenien mesures de contenció. A hores d’ara, asseguren des del sindicat, “les treballadores ens confirmen que el centre no tancarà, però amb les mesures contemplades i els recursos posats a l’abast des de divendres al matí, se senten més tranquil·les. Una altra vegada confirmem que l’única lluita que es perd, és la que s’abandona, i en aquesta lluita, ens hi juguem la nostra salut i la de l’educació pública”.

Segons es recorda a la nota, “dijous passat, professorat i famílies de l’INS Mar de la Frau, després que altres sindicats no els donessin resposta, van contactar amb CGT Ensenyament de les comarques de Tarragona per comunicar el moment d’incertesa i angoixa que vivien per la manca d’informació que rebien des de l’administració, en un context d’augment exponencial de positius al centre, amb 5 grups confinats, 16 casos positius entre l’alumnat i 5 entre docents i PAS, i 2 més pendents de proves”.

El sindicat “no va dubtar a oferir les eines d’acció sindical en defensa dels interessos de les treballadores, des de la denúncia pública, les mobilitzacions que calguin i considerant també una denúncia a Inspecció de Treball si no es produïa un canvi de rumb. La CGT també va exigir un nou cribratge adreçat al professorat, per tal de frenar possibles contagis”.

·Celebrem que les accions sindicals tirades endavant amb el consens del professorat hagin revertit en un canvi d’actitud per part del Departament -continua el comunicat-, que ha procedit a informar sobre l’evolució de la situació i dels supòsits que tenien contemplats a mesura que s’obtenien dades sobre l’evolució, entre els que hi havia un possible tancament preventiu si es confirmava que el brot sorgia del mateix centre”.

Tanmateix,” tornem a afirmar públicament que cap de les dades que vam donar, en el moment que les vam donar, eren falses. I ho afirmem perquè el delegat d’Educació a Tarragona ens ha acusat de dir mentides en els nostres comunicats. Repetim: cap dada de les que vam donar era falsa”.

Redacció