.

Primer pla del convergent Pere Font, assegut a la seva cadira de regidor, amb Rosa M. Guasch en segon terme, dirigint el plenari. Foto: ACN

CDC considera que amb l’elecció del socialista Enric Grangel com a nou alcalde de Torredembarra (Tarragonès) aquest dijous al matí ha “complert l’objectiu de facilitar un govern d’àmplia majoria” al consistori, desestabilitzat arran la investigació judicial i les imputacions a l’exalcalde i sis regidors per un presumpte cas de corrupció.

Els convergents consideren que el relleu a l’alcaldia, amb el vot a favor de 12 dels 16 regidors presents al plenari, permetrà formar un govern amb una “majoria alternativa sòlida” que “Convergència ha buscat des del principi”. Segons reiteren, el partit no volia continuar ostentant l’alcaldia que fins avui ocupava Pere Font, elegit en un rocambolesc ple fa quinze die

“Convergència Democràtica sempre ha reiterat que no volia ocupar l’alcaldia del municipi i que Pere Font faria efectiva la seva renúncia un cop es garantís una majoria alternativa sòlida per dur el consistori, ja que Font -també imputat en el cas- només va presentar la seva candidatura per evitar un govern inestable i per buscar el màxim consens amb tots els partits”, assegura la formació en un comunicat emès després dels dos plens celebrats a l’Ajuntament aquest dijous al matí: el primer per a la renúncia de l’alcalde convergent i, el segon, per elegir Grangel.

En aquest sentit, CDC recorda que el primer intent d’investir Grangel com alcalde va fracassar perquè només va aconseguir set vots favorables i no disposava de majoria sòlida per rellevar l’exalcalde convergent, Daniel Masagué, empresonat durant més de dues setmanes. Argumenten que Font va presentar la seva candidatura “per evitar un govern inestable i per buscar el màxim consens amb tots els partits”. “Convergència ha treballat intensament durant les darreres setmanes amb els representants locals, territorials i nacionals de la resta de partits per a assolir l’acord que ha permès, no només un canvi a l’alcaldia, sinó la suma necessària de suports per garantir l’estabilitat a l’Ajuntament de Torredembarra”, asseguren.

L’acord definitiu de governabilitat entre CiU, PSC, ERC, PP i ADT, es va segellar fa una setmana. Segons rebla el mateix comunicat, els convergents han “gestionat amb la màxima celeritat la situació, però també amb el temps necessari perquè les negociacions assolissin el principal objectiu de garantir la governabilitat de Torredembarra amb un executiu ampli”.