TOTS 21

Un piquet informatiu al polígon nord tallant el trànsit a la T-750, durant la vaga al sector petroquímic. Foto: Eloi Tost

CCOO ha assegurat que el seguiment en la vaga convocada a la petroquímica de Tarragona per aquest dimecres és del 100%. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que a les set del matí «la vaga ja es pot considerar històrica» i ha destacat que no s’han produït incidències destacables i que els serveis mínims han entrat a treballar amb normalitat.

Aquesta és la primera vaga general de la història de la petroquímica i se celebra sota el lema ‘Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat!». L’aturada, convocada per CCOO i UGT, arriba després de l’explosió a l’empresa Iqoxe, el passat 14 de gener, que va deixar tres víctimes mortals. La vaga ha començat a dos quarts de cinc de la matinada i durarà 24 hores.

Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, recorda que hi ha dos treballadors morts i un veí a tres quilòmetres de l’accident, i que això evidencia que cal reconsiderar les mesures i protocols de seguretat

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el secretari del mateix sindicat d’Indústria estatal, Agustín Martín, participen des de primera hora en diversos piquets informatius, juntament amb altres companys.

Davant de DOW Chemical, Pacheco ha assegurat que la vaga es fa «per tenir solucions» per incrementar la seguretat a les empreses petroquímiques. «Si no tenim solucions, tindrem més vagues», ha advertit.

Pacheco ha recordat les tres persones que van perdre la vida en l’explosió a IQOXE, el passat 14 de gener, una de les quals es trobava a uns tres quilòmetres del lloc del sinistre. «Necessiten reconsiderar-se les mesures de seguretat per garantir que és plena», ha remarcat. La seguretat és la principal reivindicació del dia, tant per als treballadors com per a la ciutadania. El líder sindical ha posat de manifest que les comarques de Tarragona necessiten un «equilibri entre la indústria, el turisme i la cultura que doni oportunitats de progrés».