TOTS 21

CCOO de Catalunya ha demanat al Tribunal Suprem que deixi en llibertat tots els líders independentistes empresonats. El sindicat ha alertat que la decisió de l’alt tribunal té conseqüències «alarmants» per a la societat catalana i les seves institucions d’autogovern. CCOO ha reiterat que la presó provisional s’està usant de manera «abusiva» a Espanya i ha tornat a demanar el pronunciament i del Síndic de Greuges de Catalunya, el Defensor del Pueblo d’Espanya, el Consell de Ministres, el Ministre de Justícia, la Mesa del Congrés dels Diputats, la Mesa del Senat, el Consell General del Poder Judicial, el Parlament Europeu, la Comissió Europea per a la Democràcia pel Dret (Comissió de Venècia), i el Consell Europeu.

CCOO considera que «la judicialització del conflicte polític empitjora la situació a Catalunya» i insisteix en una sortida política i negociada que reconegui i reconstrueixi la capacitat d’autogovern de Catalunya. «La judicialització del conflicte polític està ofegant les institucions catalanes i necessitem alçada de mires i respostes comunes per sortir d’aquest atzucac», ha afirmat en un comunicat.

En aquest sentit, considera que el govern espanyol ha de retirar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i obrir urgentment canals d’interlocució amb el Parlament electe a Catalunya.

El sindicat també ha reiterat el suport i la plena solidaritat a tots els empresonats: Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que aviat farà sis mesos que són a la presó, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. També a Dolors Bassa, Carme Forcadell, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull. «Estem consternats per la seva situació personal i per les seves famílies», afegeix el comunicat.

ACN