.

Ramón Romeu, secretari provincial de la secció sindical de Correus

Ramón Romeu, secretari provincial de la secció sindical de Correus

CCOO alerta que Correus està patint “el major ajust” de la seva història on s’han reduït 8 mil llocs de treball en tres anys a tot l’Estat, i a Tarragona 130, degut a “la falta de decisions polítiques d’Hisenda, Foment i SEPI” de qui depèn l’empresa.

Actualment a Tarragona hi ha 733 treballadors dels que 563 són carters i 170 realitzen serveis rurals recorrent més de 3.200 km diaris per fer entrega a 179 municipis. Defensen que el servei postal fa possible que 16 milions de ciutadans de zones rurals i municipis petits, 134 mil en el cas de la província tarragonina, puguin rebre la seva correspondència diàriament.

El secretari provincial de la secció sindical de Correus a Tarragona, Ramón Romeu, ha donat a conèixer aquest matí la situació d’aquest gremi que ofereix un servei “bàsic i necessari” per al ciutadà “que és qui es veu perjudicat si aquest servei queda afectat” ha lamentat.

Romeu comenta que “les multinacionals logístiques i de paqueteria i els fons d’inversió tracten de pressionar per acabar amb el servei postal públic, el que podria afectar els ciutadans d’àmbits rurals respecte als de ciutat, quan tenen els mateixos drets”. Critica que “la indiferència del Govern” podria provocar la fallida de l’operador públic afectant al servei i a milers de famílies dels treballadors.

Alguns indrets de Tarragona comencen a veure’s afectats

En concret a Tarragona podrien quedar-se sense feina 230 carters afectant 700 famílies, a la vegada que zones rurals de Reus, Valls, Tortosa, Gandesa, Falset, Flix, Mora d’Ebre, Montblanc,etc. ja s’estan veient afectades. “És quan el ciutadà veu que desapareix una oficina de Correus propera a casa quan s’assabenta i cal donar motius del que passa i perquè” diu Romeu.

El secretari sindical parla de “pelotazo econòmic” per part de les multinacionals i diu que l’empresa té el conveni bloquejat des de fa 6 mesos. “Correus sense marge està patint el major ajust de la història” amb l’amortització de 8 mil llocs des de 2011 en tot l’Estat. A Tarragona, 73 llocs amortitzats, reducció de 57 llocs de contractació i augment de kilòmetres a fer els carters per cobrir les seves zones i les d’altres per llocs donats de baixa i no recuperats. També lamenta que “ja hi ha poblacions tarragonines que comencen a deixar de rebre el seu correu diariament”.

Segons diu, “som el Correu d’Europa que menys ajuts tenim i on els carters més produeixen i on hi ha menys nombre de carters per nombre d’habitants”. A l’Agost, comenta, hi ha el 50% de la plantilla de vacances i l’activitat no disminueix. “Temem que es supleixi amb tan sols un 20%” pronostica.

Donada la situació, el sindicat adverteix que “si el Govern continua així, quan hauria de defensar el seu propi correu públic, com fa França, després de l’estiu, a la tardor iniciarem un gran conflicte laboral i social amb mobilitzacions fins al 2015 amb manifestacions, vagues i tancaments”. Considera que “no és una amenaça sinó defensar un servei que considerem bàsic per al ciutadà” conclou.

-Adrià Recasens-