.

Imatge d'arxiu d'una oficina de treball

Imatge d'arxiu d'una oficina de treball

La Federació del PSC del Camp de Tarragona denuncia la davallada tant en la cobertura com en les quanties de les prestacions per desocupació a la província de Tarragona. Així, segons ha destacat el diputat socialista i membre de la Comissió de Treball del Congrés, Joan Ruiz, “els beneficiaris de prestacions per desocupació a Tarragona a data 1 de juny arriben a tan sols 39.406 persones el que suposa una caiguda lliure en relació als més de 50.000 aturats tarragonins que rebien una prestació d’atur l’any passat”.

Ruiz exposa que la davallada en nombre de perceptors no respon a persones que hagin trobat feina, atès que l’atur registrat és superior a les 65.000 persones a la demarcació, “sinó de ciutadans a qui s’esgota la prestació i el subsidi extraordinari dels 426 euros i es queden sense cap ajuda per fer front a la situació material de les seves famílies”.

La quantia mitjana de les prestacions per beneficiari al mes, tal i com repassa el diputat, també ha caigut dels 880 euros per persona l’any passat als 830 euros actuals; el que suposa un descens de 50 euros mensuals una xifra superior, fins i tot, a la mitjana nacional.

“Aquestes dades no són fruït de l’atzar si no de les retallades que ha aplicat el Govern del PP que no ha fet res més que posar dificultats als ciutadans que es troben a l’atur per tal que puguin cobrar les prestacions per desocupació i percebre la renta activa d’inserció. Mentre, es dóna barra lliure als grans delinqüents fiscals amb una amnistia fiscal a mida i s’intenta estalviar diners de les prestacions als aturats, un dels col·lectius socials més vulnerables als efectes de la crisi, aquesta és la realitat.”

En relació a aquesta qüestió, el PSC s’ha compromès a impulsar iniciatives parlamentàries per ampliar la cobertura social als desocupats. “Durant el Govern socialista la taxa de protecció va arribar a cobrir el 85% del total d’aturats tarragonins, un percentatge que no ha parat de baixar amb el PP. Intentar estalviar retallant en prestacions per desocupació és indigne, així de clar. Nosaltres creiem el contrari, cal protegir a les persones que han perdut la feina perquè molts viuen situacions dramàtiques com a conseqüència de la falta de recursos econòmics”, ha afirmat Joan Ruiz.