.

.

TOTS 21

El candidat socialista Carles Castillo

El candidat socialista Carles Castillo

El cap de llista del PSC per Tarragona, Carles Castillo, ha preguntat avui a Germà Bel, candidat de Junts pel Sí, “que ens expliqui si durant la propera legislatura continuaran deixant a l’estacada a les 36.000 famílies de les comarques tarragonines que estan en llista d’espera per accedir a les prestacions i serveis de la llei de dependència. Una llista que s’ha disparat des de que Artur Mas és president del Govern.”

Carles Castillo ha recordat que durant aquests darrers tres anys els diputats de CiU i d’ERC al Parlament han sumat els seus vots per rebutjar les propostes del PSC que instaven al Govern d’Artur Mas a donar una resposta a les persones en perill de perdre la seva plaça de residència o en llista d’espera per a poder accedir-hi. “Doncs bé, els autoanomenats “patriotes” van votar en contra. Ho continuaren fent a partir del dia 28 de setembre? Seria interessant que els tarragonins coneguéssim la resposta de la candidatura del senyor Mas abans d’anar a votar.”

En aquest sentit, el candidat socialista s’ha compromès a restablir els programes d’atenció de prestació econòmica ajornats sine die pel Govern de la dreta i a impulsar un sistema excepcional de prestació econòmica a fi i efecte de garantir una plaça pública residencial a les persones que, d’acord amb els informes dels serveis socials, necessitin una plaça amb urgència.

“Avui, diada nacional de Catalunya, els socialistes defensem i reivindiquem aquest catalanisme, el catalanisme social dels presidents Macià, Companys, Maragall i Montilla, el de veritat, el que neix de les classes populars i no de les elits econòmiques que després evadeixen els diners a Andorra. Un catalanisme que no ens evoca a escenaris llunyans sinó que parla de realitats concretes que afecten la vida de les persones, en aquest cas, dels dependents.”

Així, Carles Castillo ha demanat als ciutadans progressistes i d’esquerres “que no votin una candidatura que diu que és transversal però que el dia després de les eleccions, si té majoria, tornarà a convertir Artur Mas en president de la Generalitat. Ja sabem el que això significa: a Tarragona, en matèria de dependència, un augment de quasi 4.000 famílies dependents en llista d’espera.”

“Per contra, un vot al PSC és la garantia que no hi haurà més retallades ni en dependència, ni en educació, ni en sanitat, ni en cap servei o prestació social que afecti la vida dels tarragonins. Aquest és el nostre compromís públic, està el senyor Bel en condicions de dir el mateix?”, s’ha preguntat retòricament el candidat socialista.