.

.

TOTS 21

L’alcalde, amb els membres de l’Associació Reus Medieval. Foto: Tots21

Castellvell del Camp viurà la primera edició del Mercat Medieval de Castellvell del Camp, que es durà a terme els dies 22, 23 i 24 d’octubre, una aposta que vol ser duradora i situar la localitat com a referent d’activitats, un recorregut que ha començat ja en el camp de la cultura, especialment amb la celebració del festival de música de l’estiu.

La fira reunirà entre 20 i 25 parades, en l’àmbit comprès entre el carrer Pompeu Fabra i el carrer de la Sardana, que quedaran acotats i seran el centre neuràlgic de la festa. L’horari d’obertura de la fira serà el divendres, de les 18 a les 23h, el dissabte d’11 a 23h, i el diumenge, d’11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora de tancament si la situació ho requereix.

Parades, gastronomia i espectacles cada hora

Amb paradistes vinguts de diferents punts de la geografia estatal i catalana, en aquesta primera edició, el visitant podrà trobar diverses parades d’artesania, herbes, sabons, joguines de fusta, orfebreria, turc, entre altres També s’oferirà una àmplia oferta gastronòmica amb una taverna i un punt d’hamburgueses, pizzes, creperia, patates fregides de bossa artesanes, xurrasco, etc…

Imatge del drac gegant, que vindrà a Castellvell. Foto: Cedida

L’activitat al carrer serà constant. Així, durant els dies de mercat es programarà un espectacle cada hora. Un dels protagonistes serà un drac gegant acompanyat d’una cercavila musical. Aquest element només s’ha vist en fires molt consolidades de Catalunya i l’Estat. Per als infants també hi haurà diversos tallers i jocs, com per exemple tallers de galetes, de fang, de mosaic, d’espases, campionats de tir amb arc, pintacares i molts més.

L’actuació del Fakir Eduard

Un dels atractius de la primera fira medieval de Castellvell serà la presència del Gran Fakir Eduard, que actuarà el dissabte 23 d’octubre (22:30h) i el diumenge 24 d’octubre (21:00h). El Fakir Eduard va ser premi rècord Guinness al fakir espanyol més jove en utilitzar un trepant en funcionament inserint la broca pels orificis nasals i també va ser reconegut per treballar al Casino de Las Vegas amb David Copperfield.

El Mercat Medieval està organitzat per l’Ajuntament de Castellvell del Camp amb la col·laboració de l’Associació Cultural Reus Medieval, de la mà dels seus impulsors Alejandro Yeste i Antonio Gesalí. L’entitat té experiència en la celebració de la Fira Medieval de Reus.

A la roda de premsa de presentació, l’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, ha destacat que l’objectiu és “consolidar una fira medieval potent a Castellvell del Camp i que sigui una de les fires més rellevants d’aquesta temàtica del Camp de Tarragona i de Catalunya”. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Jordi Jové, ha assenyalat que el mercat medieval “és una de les apostes importants de l’Ajuntament per situar Castellvell com un municipi referent al territori per la seva oferta cultural”. Al seu torn, Alejandro Yeste i Antonio Gesalí, de l’Associació Cultural Reus Medieval, han dit que “queda molta feina per endavant, però el més positiu és que comptem amb tot el suport de l’ajuntament”.

Cartell de la fira

La fira medieval es desenvoluparà i garantirà amb tota seguretat pels visitants i complirà amb les mesures i restriccions per la pandèmia que estiguin vigents per aquelles dates.

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval i participar en els sortejos que es realitzaran podeu seguir-los a les xarxes socials oficials de l’associació cultural Reus medieval.

Facebook: https://www.facebook.com/Assculturalreusmedieval
Instagram: @assculturalreusmedieval

Programa del I Mercat Medieval de Castellvell del Camp

DIVENDRES 22 D’OCTUBRE

18:00 Taller de galetes (gratuït)
19:00 Gran inauguració amb cercavila musical i amb el drac gegant.
20:00 Cercavila amb els menja pedres. (los come piedras)
21:00 Actuació de Fakirismo (Fakir)

DISSABTE 23 D’OCTUBRE

11:00 El mercat cobra vida.
11:30 Cercavila musical amb el drac gegant.
12:00 Campionat de tir amb arc infantil (gratuït)
12:30 Cerimònia de premis del tir amb arc.
13:30 Taller de pinta cares.
14:00 Cercavila musical

17:00 Obertura del mercat.
17:30 Cercavila musical.
18:00 Taller de fang (gratuït)
19:00 Cercavila musical amb el drac gegant.
20:00 Taller mosaic (gratuït).
21:00 Cercavila amb els menja pedres. (los come piedras)
22:00 Cercavila musical.
22:30 Actuació del Gran Eduard Fakir. Record Guinness llit de claus.

DIUMENGE 24 D’OCTUBRE

11:00 El mercat cobra vida.
11:30 Cercavila amb els menja pedres. (los come piedras)
12:00 Taller de dibuix medieval
13:00 Cercavila musical amb el drac gegant.
13:45 Actuació Gran Fakir.
17:00 Obertura del mercat.
17:30 Cercavila musical amb el drac gegant.
18:00 Taller d’espases.
19:00 Cercavila musical.
20:00 Els menja pedres recorren el mercat.
21:00 Actuació del Gran Eduard Fakir amb el llit de vidres.