.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu del jurat i la guanyadora del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu del jurat i la guanyadora del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

Castellvell del Camp estrenarà, el proper dissabte 7 d’octubre, la I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil, coincidint amb el desè aniversari del Concurs de contes del Lluert. Durant tot el matí, diversos carrers i places del municipi acolliran activitats diverses com una marató de contes, contacontes, llibreries, biblioteca, exposició d’il·lustadors, converses amb autors i il·lustradors, escape room, jocs, tallers, animació musical i la cercavila del Lluert, entre altres.

L’objectiu de la fira és la dinamització de la lectura i l’escriptura entre els nens i les nenes. Neus Sardà, en representació de l’Associació Timbals i Bestiari de Castellvell  -entitat coorganitzadora-, explica que “aquesta fira neix amb la voluntat de quedar-se i de trobar un petit espai on les famílies puguin gaudir d’activitats lúdiques en un entorn en el que impregna són els llibres, els contes o les il·lustracions”. Sardà també posa en valor que la fira omple un buit en el segment de població infantil i juvenil, ja que és la primera d’aquestes característiques que s’organitza al Camp de Tarragona.

El programa de la Fira

La I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil obrirà dissabte, a les 09:30 h, amb un esmorzar de benvinguda als participants, a la plaça Rosa M. Solé Gaspà (abans plaça del Consultori). Seguidament, tindrà lloc la inauguració de la fira en el mateix espai.

De les 10:30 a les 11:15 h, la plaça Catalunya serà l’escenari de la Marató de Contes del Lluert, a càrrec d’alumnat de l’Escola Santa Anna. De les 11:30 a les 12:00 h i de les 13:00 h a les 13:30 h, Karmelez oferirà una sessió de contacontes a la mateixa plaça.

La parada del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

La parada del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

L’acte central de la fira serà una taula rodona que comptarà amb la participació d’escriptors/es i il·ulstradors/es i que tindrà lloc, a les 12:15 h, a Cal Barantxó.

La fira clourà a les 14 h amb una cercavila festiva a la plaça Rosa M. Solé Gaspà, que estarà protagonitzada pel Lluert, un dels elements festius més emblemàtics de Castellvell.

Durant tot el matí, hi haurà un espai de venda de llibreries i un estand amb els contes del Lluert, que s’ubicaran al llarg dels carrers Sant Vicenç i Major. La terrassa de l’Ajuntament s’habilitarà com a espai de biblioteca i, a Cal Barantxó, es podrà visitar l’exposició ’10 anys de Contes del Lluert’.

La fira també acollirà propostes més lúdiques com l’Escape Room ‘Un mort a la festa’, a l’Ateneu, o una selecció de jocs del món, de 12 a 15 h, a la plaça Rosa M. Solé Gaspà. A més, es podrà participar en diversos tallers lliures a la Sala Polivalent de l’Ajuntament. La fira també disposarà d’un espai gastronòmic, amb les foodtrucks ItalTruck i Eat & Click.

La I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil està organitzada conjuntament per l’Associació Timbals i Bestiari de Castellvell, l’Ateneu, l’Escola Santa Anna i l’Ajuntament de Castellvell del Camp.

V.Tapias