.

.

TOTS 21

El ministre d’Universitats Manuel Castells. Foto: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, ha explicat que el Ministeri de Sanitat i les autonomies estan valorant la possibilitat de vacunar els professors universitaris que participin en la selectivitat. Castells ha remarcat que la qüestió “s’està considerant” per part de la Ponència de Vacunes i que, per tant, no depèn del seu departament. En roda de premsa aquest dimecres, acompanyat de la ministra d’Educació, Isabel Celaá, per presentar el pla de recuperació, Castells ha opinat que els docents universitaris “tenen raó” quan reclamen ser vacunats però ha subratllat que són els experts sanitaris els que estableixen les prioritats i que cal seguir-les.

Segons Castells, el tema de la selectivitat és “preocupant” i que el Ministeri d’Universitats només pot traslladar la seva “recomanació positiva”.

D’altra banda, el ministre ha dit que la idea és que el curs vinent sigui presencial amb mesures de protecció sanitària i ha apuntat que, l’escenari més immediat, del període d’exàmens ja dibuixa una progressiva normalització amb avaluacions presencials.

Castells ha explicat que als exàmens tindran mesures sanitàries i que la qüestió s’abordarà amb les autonomies i els rectors. Pel que fa al curs que ve, la qüestió de com serà les classes s’acabarà de concretar també en reunions amb aquests actors a l’agost.

ACN