.

.

TOTS 21

El conseller de Cultura, Lluís Puig.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Joves de Valls són les dues colles escollides per representar Catalunya a la 50a edició de l’Smithsonian Folklife Festival. Així ho ha anunciat en un tuit el conseller de Cultura, Lluís Puig, aquest dimecres a la nit. L’esdeveniment, que se celebra anualment a la capital nord-americana, es considera un dels grans aparadors mundials de la cultura popular i tradicional i es preveu que els castells hi tinguin un paper rellevant. Davant d’això, la Generalitat havia rebut nombroses peticions de colles castelleres interessades en actuar-hi. Les reaccions de satisfacció de les colles triades no s’han fet esperar.
D’una banda, la Joves ha manifestat en una piulada la seva satisfacció per representar la cultura catalana al festival: “Ens tocava a nosaltres i ho hem lluitat”. Paral·lelament, la Vella ha constatat l’orgull i l’agraïment per ser escollits per actuar a l’esdeveniment, que tindrà lloc entre finals de juny i principis de juliol de l’any que ve.
Fins ara, diverses colles de la primera línia del món casteller han fet viatges a actes oficials de la Generalitat fora de Catalunya. És el cas dels Minyons de Terrassa, que a finals del 2016 van anar a Singapur. També han tingut aquesta oportunitat els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona, a l’Expo de Milà el 2015, i la Vella dels Xiquets de Valls, que el 2010 va anar a l’Expo universal de Shangai, a la Xina.