.

.

TOTS 21

Aquest dimarts 14 de setembre, el jardí de Casa Canals acollirà la presentació de l’obra Els Culpables, de Marc Quintana, obra guanyadora del XXXI Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. L’acte serà a les 20 h i comptarà amb la presència de l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i hi intervindran l’escriptor i membre del jurat Vicenç Villatoro, l’editora Rosa Rey i el mateix autor del llibre.

En aquesta edició, es van presentar 149 obres al premi Pin i Soler. Marc Quintana, nascut al Pont de Suert el 1977, va cursar estudis de Biologia i Bioquímica a Barcelona, on viu fins que es trasllada a la Selva marítima. Home de poques paraules i gran lector, és un apassionat dels viatges i de la cuina. Va quedar entre els deu finalistes al Premi Planeta 2012 amb El bosque y los árboles i va guanyar el Premi Armand Quintana amb Lluc (Cal Siller 2019).

A Els culpables, Pep Palacín, àlies Tallaferro, és a punt de morir dessagnat i esbudellat. En aquest lent trànsit de la vida a la mort, és a temps de repassar algunes vivències i records dels pintorescos personatges que habiten el seu poble, Saurri, al Pirineu, prop d’Andorra. I mentre va rememorant aquest tapís grotesc de persones i fets insòlits, Tallaferro intentarà descobrir qui, d’entre tots ells, és qui l’ha assassinat. Amb només tretze famílies, a Saurri s’hi congreguen totes les passions i les malvestats imaginables. Sovint una ira atàvica i incontenible tenyeix les relacions personals, fins al punt que costa triar els possibles culpables de la mort de Tallaferro.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez, el canal de televisió TAC 12, el digital cultural Núvol i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.

Redacció