.

.

TOTS 21

Ens adrecem al govern de l’Ajuntament de Tarragona en relació a diverses informacions aparegudes en premsa en els últims dies sobre les obres del mercat municipal. En primer lloc, en l’entrevista a la consellera Ferrando, presidenta d’ESPIMSA publicada el 26 de juliol, s’afirma que si no s’acaben les obres abans del 15 de novembre, el trasllat dels paradistes al nou edifici serà el gener de 2017. Aquestes manifestacions ens sorprenen i ens disgusten perquè en diverses ocasions tant la consellera com l’alcalde han afirmat que el trasllat seria a l’agost de 2016 i com a molt tard per Santa Tecla i que aquestes dates, després d’innumerables retards, eren definitives. Ens disgusta perquè suposa endarrerir encara més una obra que s’eternitza (aviat celebrarem els 10 anys d’obres) i que ha causat i causa nombrosos inconvenients a comerciants i veïnat.

D’altra banda, tenim coneixement de que el mes de novembre passat es va signar un contracte de cessió d’ús d’un espai a l’edifici del mercat a Mercadona. Segons ens han informat aquests contracte preveu la instal·lació de Mercadona en sis mesos des de la data de signatura del contracte. Per tant, el maig de 2016. També ens han informat de que el retard en la instal·lació suposa una indemnització a Mercadona. Voldríem que se’ns confirmés si això és cert i, cas de que ho sigui, quin és l’import de la indemnització mensual pel retard en la instal·lació. Pensem que aquesta és una informació que ha de ser pública.

El 27 de juliol apareix també una informació segons la qual la consellera manifesta que l’Ajuntament està estudiant la recuperació de la gestió del nou pàrquing del mercat que va ser cedit a l’empresa constructora per 6,4 M d’€. En el seu dia se’ns va informar de que aquesta cessió es realitzava perquè era l’única manera que tenia l’Ajuntament de poder obtenir finançament suficient per finalitzar les obres. Més enllà de que estem totalment a favor de la gestió pública dels aparcaments, ens sorprèn la notícia i ens agradaria saber si l’Ajuntament ha aconseguit nous recursos que permetin afrontar el finançament de l’obra sense comptar amb aquests 6,4 M d’€ o quines han estat les causes d’aquest canvi de criteri.

Per últim, sorprenen i alarmen algunes informacions aparegudes sobre la privatització de l’anella mediterrània i l’endeutament a llarg termini. Un endeutament que afegit a altres “llegats” com el no-pàrquing de Jaume I pot hipotecar el futur de la ciutat.

Des de l’Associació cada cop que presentem una proposta o fem una reivindicació se’ns diu que no hi ha diners. Així, per exemple, un edifici emblemàtic com el Banc d’Espanya porta 10 anys tancat i no pot rehabilitar-se si no s’aconsegueix finançament perquè “l’Ajuntament no té diners”.

Sincerament, no entenem res i ens agradaria que algú ens ho expliqués.

Ben cordialment,

L’Associació de Veïns Tarragona Centre