.

.

TOTS 21

Benvolguts Reis Mags,

No sabem si aquesta carta servirà d’alguna cosa o no, però per provar que no sigui. Enguany ens hem portat molt bé (o això creiem), així que tenim diverses demandes que fer-vos. Esperem que tingueu en compte que els nostres desitjos no són només per a nosaltres, sinó per beneficiar tots els tarragonins, així que tant de bo pugueu donar-nos un cop de mà i s’acabin complint:

Desitgem amb totes les nostres forces que durant el 2017 arrenqui amb el màxim suport possible el Sistema de Vigilància i Seguiment (SVS) de l’impacte ambiental en la salut de les persones en el Camp de Tarragona (el que abans anomenàvem estudi epidemiològic). Portem molts anys reivindicant-lo, perquè si no es porta a terme mai sabrem quin és l’estat real de la salut dels tarragonins. Nosaltres estem posant tot el nostre afany perquè sigui una realitat, ara ens falta que tots aquells que han de prendre cartes en la qüestió també es posin les piles. Ajudeu-nos a aconseguir-lo!

També desitgem que el 2017 sigui d’una vegada l’any en què es dignifiqui el Francolí i tot el seu entorn. És cert que en els darrers anys la situació ha millorat, però continua havent-hi massa treball pendent. Portem vint-i-cinc anys reivindicant el Francolí com un patrimoni natural molt valuós de Tarragona, i no ens importa recordar una vegada més que es necessiten més recursos i esforços de tots els agents involucrats si volem posar en valor un riu que històricament s’ha menystingut.

Un altre dels nostres desitjos per aquets any és que les administracions ens facin una mica de cas i executin les mocions que hem presentat en els darrers mesos i que han estat aprovades (sempre per àmplia majoria) per l’Ajuntament de Tarragona. És un bon moment per recordar que el consistori va aprovar una moció en què es comprometia a “promoure un estudi epidemiològic”, una altra en la que s’acordava “protegir els espais de l’Anella Verda” i finalment una tercera en la qual s’estipulava “la disposició d’un espai a la Ciutat de Repòs perquè durant els mesos d’estiu els usuaris de la Platja Llarga puguin estacionar els seus vehicles”, així com “que es posi a disposició de la ciutat un petit immoble amb la intenció de posar en marxa el Centre d’Interpretació del Litoral”. Desitgem que aquestes bones intencions es facin realitat.

No volem ser pesats, estimades majestats, però tenim uns quants desitjos més: que els Premis Ones Mediterrània d’enguany (per cert, ja serà la 23a edició) tornin a ser un èxit, que se cedeixi un local a la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) per tal que aquesta pugui utilitzar-lo com a seu, que el servei d’atenció al ciutadà funcioni a ple rendiment i els tarragonins puguin aprofitar-lo al màxim…

La llista de desitjos és encara més llarga. Però som realistes, així que si es compleixen els que hem exposat aquí ja ens donarem per satisfets.

Atentament,

Equip de Mare Terra Fundació Mediterrània