.

.

TOTS 21

El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, al centre de la imatge, acompanyat pels portaveus de la formació a la Diputació de Tarragona, Pere Lluís Huguet, i a l’Ajuntament de Tarragona, Francisco Domínguez. Foto: Eloi Tost

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha exigit al Govern que parli amb els sectors econòmics afectats per les limitacions en la mobilitat abans d’aplicar les decisions. El líder de la formació ha afirmat que la “improvisació” de l’executiu agreuja el dany econòmic que la covid-19 causa a les empreses. Carrizosa ho ha apuntat des de Tarragona, on aquest dilluns s’ha reunit amb representants de Pimec i de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), que li han traslladat el seu malestar pel darrer confinament comarcal decretat pel Procicat i pel poc marge de temps amb el qual es va anunciar.

Carrizosa ha apuntat que per als empresaris és “un drama humà” el fet que l’executiu prengui les decisions sense que puguin planificar mínimament els tancaments, que els suposen “tantes pèrdues”. “Demanem al Govern que escolti els sectors afectats que es queixen unànimement”, ha indicat, alhora que ha remarcat que la seva formació fa una “oposició lleial i constructiva” en aquesta matèria.

Amb tot, ha comentat que el darrer tancament comarcal de la setmana passada va enxampar els hostalers amb les “neveres plenes” i sense poder planificar el cap de setmana, en el qual ja no hi va haver visites. “No se’ls adverteix ni se’ls hi pregunta, se n’assabenten per la premsa”, ha manifestat.

Tren-tramvia consensuat

El dirigent de Ciutadans també ha expressat el seu suport a dos projectes del Camp de Tarragona. D’una banda a la Vall de l’Hidrogen Verd i de l’altra al tren-tramvia. Respecte aquest darrer ha desitjat que hi hagi “un consens entre tots els ajuntaments” per tal que la iniciativa pugui rebre fons Next Generation EU i per definir un traçat que aporti “solucions a la mobilitat” de la regió.

En aquest sentit ha defugit les “batalles de campanar” i ha demanat que des dels municipis es faci una proposta “més viable” a la Generalitat.

Eloi Tost