.

Els propers dies 31 d’agost i 1 de setembre, Tarragona acollirà la X edició de la ‘Volta al Cole Solidària’, una acció promoguda per Fundació Solidaritat Carrefour a favor de Creu Roja.

Aquesta iniciativa se celebrarà, amb caràcter general, els dies 31 d’agost i 1 de setembre a 204 hipermercats Carrefour de 48 províncies espanyoles, on es recollirà material escolar per ajudar aquelles famílies amb menors en edat escolar que estan travessant serioses dificultats econòmiques i no poden fer front a la despesa que suposa l’inici d’un nou curs.

Carrefour, un any més, arrenca aquesta edició a nivell nacional amb la donació directa de 121.000 euros en material escolar, amb la qual s’estima poder donar cobertura a les necessitats de 6.000 nens i nenes en situació d’emergència social. A aquesta quantitat se sumaran les aportacions que realitzin els clients a favor d’aquests menors.

Els hipermercats de la província que participen en aquesta campanya de recollida són Carrefour Tarragona i Carrefour Reus. L’any passat al centre comercial de Tarragona es van aconseguir unes donacions dels clients per valor de gairebé 2.500 euros que van permetre realitzar lots de productes escolars per cent menors. A Reus, la recaptació va ser de 2.150 euros que van servir per ajudar a 86 menors.

Més de 4.300 voluntaris de Creu Roja s’implicaran en aquesta iniciativa i atendran els ciutadans que s’apropin a les taules instal·lades en els centres Carrefour per donar material escolar (quaderns, bolígrafs, llapis, retoladors etc.). Posteriorment, Creu Roja serà l’encarregada de distribuir-lo entre els menors beneficiaris de cadascuna de les províncies participants.

En la passada edició de la ‘Volta al Cole Solidària’ Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a Creu Roja material escolar per valor de 653.611 euros, el que va permetre donar cobertura a més de 21.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat de tot Espanya.