.

.

TOTS 21

Carles Pellicer. Foto: Reusdigital

Carles Pellicer ha confirmat aquest dilluns que es tornarà a presentar com a candidat del PDeCAT a l’alcaldia Reus en les eleccions municipals del 2019.

Durant la tradicional trobada de Nadal amb periodistes, el batlle reusenc ha justificat la seva decisió perquè va poder superar la “difícil situació conjuntural” que es va trobar quan va ser investit i, segons ha dit, perquè ara està fent el mateix amb la “complexa situació política”.

D’altra banda, Pellicer ha avançat que busca suports per aprovar els pressupostos municipals del 2018 -ja ha començat a negociar amb el PSC- i ha admès que no descarta prorrogar els actuals ni sotmetre’s a una altra qüestió de confiança per tirar-los endavant. Tot i que ha advertit que l’oposició sol actuar amb més “tàctica política” que no pas “estratègia i visió de ciutat”, l’alcalde està decidit a presentar els comptes a mitjan gener.

L’alcalde s’ha emplaçat a exhaurir totes les possibilitats per arribar a un acord i, si no ho aconsegueix, s’ha mostrat disposat a “posar-hi imaginació” per fer avançar la ciutat. Pellicer ha recordat que, a banda de les dificultats per pactar els comptes, fa dos anys que es prorroguen les ordenances fiscals i això impedeix incrementar la recaptació.

El batlle de Reus ha afirmat que enguany es podrà tancar l’any amb un deute de 229 MEUR enfront dels 405 MEUR que hi havia el 2012. A més, ha confirmat que el consistori està començant a accedir al crèdit i que preveu una major recaptació impositiva per la “reactivació econòmica”, la qual cosa permetrà anunciar noves inversions.

Carles Pellicer s’ha mostrat satisfet del pacte de govern amb Ara Reus i amb ERC, malgrat que continua en minora al consistori. Sobre la resta de formacions, admet que difícilment podrà arribar a acords pels pressupostos amb la CUP, amb qui no comparteix la proposta de municipalització de la recollida de la brossa, i tampoc amb PP i Cs. Per aquest motiu, l’alcalde centra les negociacions amb les socialistes, tot i que és conscient que l’entesa no serà fàcil.

Sobre els projectes de futur, l’alcalde ha afirmat que l’any vinent voldria aconseguir l’aprovació inicial del nou POUM. A més, ha explicatque es continuarà amb la millora urbanística de diversos carrers i barris de la ciutat, i que s’adquiriran dotze nous autobusos per al servei municipal de transport públic. Pellicer també s’ha emplaçat a reactivar les trobades bilaterals amb l’Ajuntament de Tarragona, amb qui ha dit que es manté una molt bona relació.

Preguntat per la seva investigació per un presumpte delicte d’incitació a l’odi arran del manifest en què es demanava la marxa dels policies allotjats a la ciutat després de l’1-O, Pellicer ha carregat contra Cs per haver portat el cas als jutjats. “Han actuat amb poca noblesa cap als companys de consistori, han utilitzat la part més miserable de la política i han creuat les línies vermelles”, ha etzibat l’alcalde de Reus.

D’altra banda, el batlle reusenc s’ha mostrat disposat a dialogar amb el futur Govern sobre la creació del nou consorci de l’Hospital de Reus, participat pel CatSalut i l’Ajuntament, i que estava previst que es posés en marxa al gener. L’alcalde ha recordat que l’acord es va rubricar abans de l’aplicació 155, amb la qual cosa ara la seva posada en funcionament possiblement s’hagi d’endarrerir.