TOTS 21

Imatge de l’acte. Foto: Twitter Pau Ricomà

El Club Natació Tàrraco ha celebrat aquesta tarda l’acte oficial del nomenament de Soci d’Honor de Carles Coll Martí, pels seus mèrits obtinguts en les darreres temporades, tant en el vessant nacional com internacional, i per la seva brillant trajectòria al llarg de tots els anys plens d’èxits en l’àmbit esportiu i personal.

Actualment, Carles Coll té 6 millors marques catalanes de 17 i 18 anys a dia d’avui, prova 100 m i 200 m braça i 5 millors marques nacionals de 17 i 18 anys amb 50m braça, 100 m braça i 200m braça. També té una marca en 200 m braça molt propera al Rècord d’Espanya Absolut. Cal remarcar que Carles Coll en totes les categories (aleví, infantil, junior i absolut) ha estat Campió de Catalunya i d’Espanya en la seva prova de referència, la de 200 m braça.

Aquest 2021, fa tres setmanes, va participar al LVIII Trofeu Internacional Sette Colli celebrat a Roma on es va quedar a mig segon de la mínima olímpica dels 200 m estils individuals.

I és que la trajectòria del Carles va començar de molt petit al Club. Amb tres anys, va començar a aprendre a nedar participant als cursets de natació i, ben aviat, va entrar a l’Escola de Natació. Al 2010, amb vuit anys, va participar al Campionat de Catalunya Prebenjamí participant en proves individuals i de relleus i, per primera vegada, va pujar al podi. A partir d’aquí, ja es va acostumar a les medalles i, durant els anys següents, va continuar participant en proves individuals i en equip en els diferents campionats provincials i catalans.

Al 2014 va participar al seu primer campionat d’Espanya, a Badajoz, aconseguint la medalla d’Or als 200 m braça, Campió d’Espanya i, amb l’equip de relleus, van quedar finalistes, prop del podi, en 4rta. posició. En endavant Carles Coll, va seguir competint i triomfant a Catalunya i Espanya.

Durant aquests darrers anys, ha format part de la Selecció Catalana de Natació i de la Selección Española de Natación competint a nivell català, nacional i internacional. Destaquem la seva participació als Campionats d’Europa Junior i Campionat del Món Junior Budapest i Kazan, respectivament.

Amb 16 anys, va anar al Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE) essent aquesta la seva primera participació internacional amb el Comité Olímpico Español a GIÖR, Hongria.

Al 2017, la Federació Catalana de Natació li ofereix una beca per entrenar al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Continua sent nedador del Tàrraco fins al setembre del 2020.

A meitats d’octubre del 2020, va marxar als Estats Units becat per la Universitat Virginia Tech, de primera divisió a nivell esportiu, per compaginar els estudis universitaris amb els esportius amb entrenaments d’alt nivell. Allí està essent entrenat pel prestigiós entrenador català Sergi López, medalla de bronze als Jocs Olímpics de Seul (Corea) a l’any 1988. Amb l’equip de natació de la universitat americana, Carles Coll ha participat a les finals de la NCAA, el passat mes de març, classificant-se per a la final dels 200 m braça, aconseguint el 6è lloc, tota una fita en el seu 1er any a l’equip universitari.

En l’acte d’avui, Carles Coll Martí ha estat acompanyat per la seva família i hi ha assistit també l’Alcalde Tarragona, Pau Ricomà; la Consellera d’Esports, Maria José López i el Conseller de Comerç, Dídac Nadal. Membres de la Junta, altres socis d’honor, esportistes companys de Coll i algun dels seus entrenadors també hi han estat presents.

El president del Club Natació Tàrraco, Josep Maria Claver, ha destacat l’homenatge al Club que fa Carles Coll acceptant ser soci d’honor, doncs ell representa amb la seva figura i trajectòria esportiva «tot allò que significa el Club Natació Tàrraco: treball, compromís, perseverança, disciplina, sacrifici… tots ells un valors que sempre tenim en compte per tal de formar bons esportistes i bones persones». Ha remarcat la importància i satisfacció de l’acte, en un moment delicat pel Club degut a la situació de la pandèmia actual i a la lenta recuperació que s’està vivint.

Redacció