.

L'antiga Estació Marítima de Tarragona

Els Xiquets del Serrallo han hagut d’esperar durant molts anys per poder tornar a assajar sota cobert, però a partir del proper dilluns, 4 d’agost, començaran els assajos a l’antiga Estació Marítima del Port de Tarragona.

Disposaran d’aquest recinte durant 6 mesos prorrogables a, com a màxim, un any i mig. Aquest és el temps que a priori hauria de durar tot el procés burocràtic i les obres d’adequació del futur local social i d’assaig dels Xiquets del Serrallo, que estarà ubicat a l’antic edifici fitosanitari, molt a prop de l’antiga Estació Marítima.

Aquest acord ha estat possible arran de les converses mantingudes amb el consistori tarragoní que, amb el vist-i-plau i suport del Port de Tarragona, que ha cedit l’espai, l’ha adequat per a la pràctica castellera. S’han habilitat uns vestidors nous amb dutxa i banys, l’interior és diàfan i permet tenir una àmplia zona on poder assajar els castells, amb espai suficient per a poder-hi tenir la xarxa per als assajos del 2 i pilars. A més, també compta amb una barra de bar, tancaments i il·luminació renovada.

Amb tot això, la colla només canvia la plaça d’assaig pel tinglado número 4, on a partir de dilluns es duran a terme tots els assajos; el que no canvia, encara, és la seu social de la colla al carrer Nou de Santa Tecla, 9.

L’entrada al nou espai es farà per la porta de voramar, es a dir, des del passeig que queda entre el tingaldo 4 i el mar. Els assaig seran tots els dilluns, dimarts i divendres a les 20:30 hores.