.

.

TOTS 21

Una colònia felina a Torredembarra. Foto: Anna F. / Ajuntament

L’Associació Torrecat, amb la col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra, du a terme una campanya informativa a la població sobre l’esterilització dels gats de carrer, amb l’objectiu de sensibilitzar el veïnat i assolir una bona convivència. Per aquest motiu, s’han editat uns fulletons i s’han bustiat als barris de Torredembarra.

Els fulletons informen de les següents qüestions:

  • El voluntariat de l’Associació Torrecat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, realitza captures amb gàbia trampa per esterilitzar les gates i gats de carrer seguint el model CER (Captura / Esterilització / Retorn) per estabilitzar-ne la població, mitjançant la interrupció immediata de la reproducció i així, al llarg del temps, disminueix el nombre d’individus. A més, també es disminueixen les molèsties ocasionades al veïnat amb la reducció de baralles entre mascles, marcatge i probabilitat de malalties, i es milloren les condicions sanitàries.

Tot plegat, ajuda a millorar la convivència entre els gats i el veïnat, tant partidaris com detractors, perquè la realitat és que:

  • Els gats comunitaris formen part del nostre entorn i aporten avantatges a la nostra societat, evitant que es propaguin altres animals com rates o ratolins.
  • El maltractament animal és un delicte sota sanció i ha de ser denunciat.
  • Les ordenances municipals prohibeixen abandonar, molestar i alimentar sense autorització les colònies de gats.
  • El mètode CER és la via més eficaç i ètica de controlar la població felina. Esterilitzar per no sacrificar.

D’altra banda, en el fulletó es fa esment sobre la marca d’un tall a l’orella que significa que l’animal ha estat esterilitzat (a l’esquerra les femelles i a la dreta els mascles). Es tracta d’un marcatge autoritzat per l’òrgan competent i dut a terme per un professional de la veterinària. En l’últim any, d’octubre de 2021 a octubre de 2022 s’han esterilitzat un total de 90 gats i 101 femelles a Torredembarra.

Redacció