.

.

TOTS 21

Un moment de l’actució castellera davant el Pont de les Caixes

Prop d’un centenar de persones han participat aquest dissabte, dia 25 de març, en la 1ª Caminada de Primavera, organitzada per l’Ajuntament de Constantí.

La cita ha tingut un marcat caràcter solidari, ja que tots els beneficis que s’han obtingut aniran destinats a donar suport a les persones refugiades de Síria en el marc de la campanya “Casa nostra, Casa vostra”. L’Ajuntament doblarà la quantitat recaptada i la ingressarà en un compte corrent de suport a les persones refugiades de Síria.

Finalment, el bon temps va acompanyar durant el matí de dissabte i els participants es van reunir a les deu del matí, al Pavelló Poliesportiu. Des d’allà, van iniciar la marxa a peu fins al Pont de les Caixes. I és que a banda del caràcter solidari, la caminada va servir també per inaugurar oficialment la recent restauració del Pont de les Caixes.

A finals de l’any passat acabaven les obres de restauració de la segona fase, que van consistir en una millora de tot l’entorn i dels accessos al monument.

Precisament, un dels objectius d’aquesta segona fase ha estat aconseguir que els veïns i visitants del Pont de les Caixes puguin gaudir del seu temps d’oci en aquest espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2008. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’arqueòleg i investigador local, Lluís Papiol i Molné, qui va explicar la història i l’origen del monument, i el per què de la seva denominació.

Un altre dels al·licients de la caminada va ser l’actuació castellera que va oferir la Colla Jove Xiquets de Tarragona, davant del Pont de les Caixes. Una Jove que va obrir la diada amb un 3d7 descarregat i va continuar la seva actuació amb un 4d7 descarregat en segona ronda, un 5d7 descarregat en tercera ronda i un 4d7 amb l’agulla descarregat en la quarta ronda. La colla castellera va tancar la seva actuació aixecant quatre pilars de quatre davant del monument.