
Imatge de la presentació de la campanya ‘Estimo ambrils, compro a Cambrils’, que tambe estarà disponible a través de la plataforma virtual. Foto: Ajuntament
Cambrils disposarà d’un market-place anomenat Cambrils Comerç en un termini de dues setmanes. La plataforma, destinada a fer entrar els establiments del municipi en el món virtual, vol ser “un Amazon local”, segons el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein. La intenció és crear un aparador digital que vagi més enllà de penjar una fotografia fixa a internet i que sigui dinàmica, permetent interactuar amb els clients i portar-los fins i tot en un futur el producte a casa. Perquè la roda de premsa de presentació, convocada aquest migdia, ha combinat realitats i desitjos. Entre els primers, l’adhesió via conveni de la Unió de Botiguers a la iniciativa pilotada des de l’empresa cambrilenca CCD, aixi com el compromís d’enllaçar el nou instrument amb les campanyes ja existents de promoció del comerç tradicional. I en referència als segons, la voluntat que s’i incorporin tant la resta d’entitats comercials de la població com els locals de forma individual.
Des del consistori es vol “potenciar aquesta plataforma perquè cal fomentar ara més que mai el comerç de proximitat”, afirmava l’alcaldessa, Camí Mendoza, per a qui calia donar una empenta des de l’administració a la reconversió de les maneres de fer habituals. Per la seva banda, Klein afirmava que el resultat final s’ha vist accelerat per la pandèmia, però que era un dels objectius que ja venia treballant la seva regidoria. “La plataforma permetrà fer un passeig virtual igual que fins ara es feia un passeig presencial- S’hi podrà interactuar fàcilment a l’hora de dur a terme les compres des de casa”, afegia. El regidor ha assegurat, a més, que aquesta eina és un pas en “la creació d’una marca única agrupada sota el nom Cambrils Comerç, com la que ja està funcionant de Cambrils Gastronomia”. I en aquesta línia ha garantit la “implicació de l’ajuntament” a l’hora de dotar de contingut la marca en forma d’un compromís anual d’inversió en diversos vessants. Des de “fomentar actuacions i promocions concretes, fins a crear un calendari que tingui 12 causes destacades, com per exemple els centres d’estètica, el menjar per emportar o l’oci nocturn, amb un esforç de promoció i publicitat al darrere”.
El responsable de CCD, Juan Carlos Navarro, assegurava que el pròleg d’aquest mercat virtual cal buscar-lo en la posada en marca de l’aplicació Moneder, duta a terme per la mateixa empresa. “En aquell moment vam parlar amb les diferents associacions comercials i vam veure que, si sumàvem l’ajuntament, podríem anar més enllà obrint una gran oportunitat a la col·laboració entre la iniciativa privada, la societat civil i el consistori”. El producte desenvolupat, segons Navarro, vol seguir un model “híbrid” que permeti tant la compra des de casa com la selecció des d’un cercador al mòbil d’aquella tenda, servei o producte concret que respongui a les necessitats del client. “La idea que em va venir al cap en un primer moment era la d’una persona que deixa el nen al col·legi i que després vol comprar pomes”, exposava.
La plataforma permetrà al venedor pujar els articles a la xarxa, el cobrament en 24 hores, aconseguir estadístiques sobre perfil de clientela i productes amb més sortida i interactuar amb totes les ofertes o promocions. “Estem treballant a establir un conveni amb una empresa que porti també la compra a casa”, afegia Navarro, si bé com també Klein reconeixien que el pas encara no està donat.
De cara a com donar-s’hi d’alta per part dels botiguers, l’analogia escollida en aquest cas era “Netflix. La plataforma serà gratuïta i tindrà unes tarifes en funció de l’interès que manifesti cada comerciant, bé d’estar-hi tot l’any, durant campanyes que li interessin o un mes. És un model flexible, que pensem que és el que millor s’ajusta als temps actuals”, argumentava Navarro. El president de la UB, Tomàs Sierra, anava més enllà i assenyalava que “els socis com els nostres associats tindran descomptes especials per accedir a la plataforma. És una eina que ens permet arribar més enllà de Cambrils i ara ens cal treballar perquè s’hi sumin totes aquelles entitats del poble que encara tenen recança a incorporar-se al comerç local”.
J.S.