.

.

TOTS 21

Presentació de Power Women Games. Foto: Cedida

Presentació de Power Women Games. Foto: Cedida

Cambrils acollirà la primera edició de Power Women Games el proper dissabte 15 d’abril. La competició esportiva per equips està pensada perquè s’hi pugui apuntar qualsevol dona, sense necessitat de ser esportista, per viure una experiència social divertida amb les amigues, la família o les companyes de feina.  

L’esdeveniment s’ha presentat amb una roda de premsa a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; el director de Ranking Games, Mario Rigau; la coordinadora, Alba López, i la capitana de l’equip Salut i Treball, Elena Gutiérrez, i el president dels consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo.  

L’alcalde i la regidora han manifestat la seva satisfacció per incorporar aquesta competició al calendari d’esdeveniments esportius de Cambrils i han agraït a l’organització que hagi escollit el municipi.  

A continuació, la coordinadora de Ranking Games ha repassat el funcionament de les proves i ha explicat que en aquest cas no només s’adreça a equips corporatius, sinó a qualsevol grup de dones que tingui ganes de participar en la competició, que inclou proves de tirs lliures de bàsquet, natació amb suport, running per relleus, tir amb arc i Sogatira.  

Per la seva banda, la capitana de Salut i Treball ha explicat la seva bona experiència als Ranking Games corporatius dels últims dos anys, i el president dels Consells ha explicat la seva tasca amb l’objectiu de fer créixer l’esport femení i popular.  

Finalment, el director de Ranking Games ha explicat que Power Women pretén trencar la tendència i promoure la participació de les dones en les competicions. Seguint la mateixa filosofia que els Ranquing Games, en la nova cita el més important no serà la competició sinó la dinàmica que es genera en els equips, que han de sumar esforços i compensar habilitats per aconseguir bons resultats. És per això que, segons ha explicat Rigau, sempre acaben guanyant equips que ningú pensava que guanyarien.  

El funcionament de les proves
La competició es desenvoluparà per equips de quatre dones majors d’edat, però s’admetran dones de 17 anys si la capitana de l’equip assumeix la responsabilitat de tutoria. Cada equip nomenarà una capitana, que actuarà com a representant de l’equip.   

Cada equip al complet haurà de competir en 5 disciplines esportives diferents: concurs de tirs lliures de bàsquet, natació per relleus de 4×50 metres amb suport, tir amb arc, running per relleus de 4×200 metres i Sogatira (estirar la corda).    

Els equips 1r, 2n i 3r de cadascun dels 5 esports obtindran medalla per a cada una de les integrants de l’equip. L’equip guanyador obtindrà el trofeu Rosa d’Acer.  

Les inscripcions es poden fer fins el 31 de març a rankingames.world.