.

.

TOTS 21

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i el representant de Distribuciones Garcia Moreno, Enric Bort Subirats. Foto: Ajuntament

A Cambrils el mes de març té gust de carxofa. De l’11 al 27 de març, una trentena de restaurants de Cambrils oferiran menús especials en el marc de les vuitenes jornades gastronòmiques ‘Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust’, organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils i l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils. 

Carxofes farcides, gratinades, fregides, al forn, en una caldereta, amb arròs, a baixa temperatura, confitades, cruixents, en crema o amb suquet de peix. Els i les comensals podran triar entre una àmplia varietat de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i el representant de Distribuciones Garcia Moreno, Enric Bort Subirats, han presentat avui les jornades al Pati de la Torre del Llimó.

El regidor de Promoció Econòmica ha destacat la bona qualitat dels restaurants de Cambrils i la seva oferta variada i ha posat en valor la carxofa com a producte de temporada arrelat al territori que està en el seu millor moment. El regidor també ha fet balanç de les jornades de la galera, que van acabar el 27 de febrer, i ha assegurat que van ser un èxit. “Les expectatives eren molt altes i les hem superat, han funcionat tan bé que fins i tot alguns restaurants han allargat l’oferta del menú”, ha afirmat.

Per la seva banda, el representant de l’AEHC ha explicat que encaren les jornades amb moltes ganes i ha afirmat que la carxofa és un producte molt versàtil i agraït a la cuina. Martí també ha assegurat que Cambrils se segueix posicionant com un model de referència amb una oferta de menús per tots els gustos i butxaques, que van des de la cuina d’autor a la més clàssica.

Finalment, el representant de Distribuciones Garcia Moreno, ha felicitat als restaurants pel nivell dels menús i ha presentat els vins i caves recomanats per acompanyar-los: el vi rosat i el vi blanc Lo Flamenk, el negre Toc de Nas i el cava brut Reserva Imperial Rovellats.  

El patrocinador també col·labora amb un lot de productes que se sortejarà entre les persones que comprin als “Comerços Encarxofats” de la Unió de Botiguers, la Xarxa del  Port i Vilacentre. Les persones interessades en participar hauran de penjar el tiquet de compar a través d’un QR que trobaran als mateixos establiments adherits a la campanya. 

La carxofa és un producte de temporada propi de l’horta cambrilenca. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tudela que, conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària.

Les jornades formen part del calendari gastronòmic de Cambrils, que busca donar a conèixer els productes de temporada i de quilòmetre zero com la carxofa (un dels conreus tradicionals dels productors de la cooperativa), al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. La clau de l’èxit és un treball en equip entre productors, hostaleria i administració que combina la qualitat dels productes amb l’excel·lència dels restaurants i els atractius de la destinació.

Restaurants participants 

Els restaurants participants són Acuamar, Al Punt, Barabar, Bec d’Or, Brisas de Mar, Can Solé, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Dall’italiano, Duomo, El Capi, El Pescador, El Pòsit, Fonda Montserrat, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, Les Barques, Les Fonts, Llop de Mar, L’Original Experiències Gastronòmiques, Mas Gallau, Maset, Montserrat, Rincón del Diego, Taverna Lekeitio Cambrils i Xiringuito Restaurant del Mar.

Redacció