.

.

TOTS 21

Imatge de la reunió de la Generalitat amb sis municipis el Camp. Foto: Cedida

Cambrils reacciona a la sorprenent absència del municipi de la redacció del Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona de la Generalitat. Tal com ja va avançar Tarragona21, l’alcaldessa, Camí Mendoza, ha demanat saber per què d’aquesta exclusió. Aquesta absència no ha agradat gens a l’equip de govern. Ara, el tema arribarà al plenari de l’Ajuntament, on s’aprovarà un manifest presentat per Ciutadans.

La formació taronja afirma tenir la unanimitat dels grups polítics. Els tres de l’equip de govern han confirmat a Tarragona21 que li donaran suport, per la qual cosa el manifest ja tirarà endavant.

El Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona està obrint un debat entre municipis que de moment no en formen part i entre experts. La Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, reunia el passat dia 6 de juliol sis municipis del Camp -Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca, La Canonja i Constantí- per tirar endavant el document, sense comptar amb altres municipis del Camp, especialment Cambrils, pel pes demogràfic que té i la seva posició geogràfica a la regió.

“Celebrem el compromís de tots els grups per reclamar que Cambrils participi en la formulació del Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona”. Així ho ha assegurat el portaveu del Grup Municipal de Cs Cambrils, Juan Carlos Romera, que ha explicat que “Cs ha presentat un manifest a l’Ajuntament en què es demana que la Generalitat inclogui Cambrils entre els municipis convocats per formular el document que ha d’ordenar l’àrea metropolitana de Tarragona i consensuar la planificació de les infraestructures, especialment les ferroviàries”. “De moment, el Departament de Territori ha exclòs Cambrils, ja que el municipi no va ser convocat a la reunió inaugural en què es va donar el tret de sortida al Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona”, ha destacat Romera.

El portaveu municipal de Cs ha qualificat com “inadmissible que el Govern català ignori Cambrils, un municipi amb una posició preponderant al territori”. Segons Romera, “es tracta de defensar els interessos del municipi i de tots els cambrilencs” i ha agraït a totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament “la voluntat d’arribar a un acord i afegir-se a aquest manifest”. “El document es farà arribar a Territori amb la intenció de mostrar el malestar generat i reclamar que inclogui Cambrils a les reunions tant polítiques com tècniques”, segons Romera.

El document presentat per Cs, que s’aprovarà per unanimitat al proper ple municipal, incorpora esmenes plantejades per l’equip de govern i recorda al departament de Territori que “Cambrils és un pol turístic de primer ordre”, “compta amb la principal estació de tren de la Costa Daurada i, és per tant, un centre de mobilitat” i “es troba integrat a la tarifa del sistema de transport públic del Camp de Tarragona”. “No es posa en dubte que Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou, la Canonja i Constantí són territoris amb un pes important al Camp de Tarragona i han de formar part del Pla Director Urbanístic, però Cambrils té una posició estratègica i no pot ser exclòs d’aquesta tramitació”, ha conclòs.

Jaume Garcia