.

.

TOTS 21

L’alcalde, amb regidors i comerciants, a la cruïlla de la Rambla amb el carrer Esteve Anguera. Foto: Tots21

L’Ajuntament de Cambrils llençarà una campanya pensada en el comerç situat a la zona de la Rambla Jaume I i carreres del voltant, afectada per la gran obra de remodelació de tota l’avinguda -la principal artèria interior de Cambrils- amb un seguit d’accions que començaran amb la implantació de 19 plafons informatius amb el nom de tots els comerços de la zona, i la distribució d’unes ‘Rasca, rasca’. Tot plegat, amb la voluntat d’incentivar la compra en el període de les obres, que tenen aixecada la Rambla i carrers adjacents. La senyalització amb els 19 plafons ha suposat també presentar públicament el logo ‘Cambrils comerç’.

La senyalització s’ha col·locat a diferents accessos i punts estratègics i inclou un directori d’establiments, un plànol amb les ubicacions i un codi QR per descarregar la informació al mòbil.

Per facilitar les compres, s’han dissenyat dues lones diferents i s’han dividit els establiments per colors en vuit categories: activitats professionals; alimentació; equipaments de la llar; tèxtil i moda; lleure i cultura; restauració i hoteleria; salut, cosmètica i bellesa; i serveis personals.

El primer cartell s’ha instal·lat en onze punts entre la plaça de la Constitució i el carrer Drassanes per ubicar els 95 establiments d’aquest tram. El segon cartell s’ha penjat a 8 tanques entre el carrer Drassanes i la rotonda del Nàutic, on s’hi concentren els 56 comerços restants i les obres duraran menys perquè només es renovaran els serveis soterrats. A més, el directori també es pot trobar en mida Din A3 als aparadors dels mateixos establiments.

Les obres

El consistori observa que les obres canviaran completament la fesomia a l’avinguda, donant molt més espai als vianants i suprimint els històrics problemes d’inundacions quan hi ha fortes pluges, però el peatge que cal pagar són les obres.

Així, l’àrea de Promoció Econòmica iniciarà en breu la campanya comercial dins el ‘Calendari del comerciant’. La primera campanya que es portarà a terme serà la posada en marxa d’unes butlletes que es donaran a les botigues i comerços quan s’hi compri. Els cartronets s’hauran de rascar per obtenir diferents obsequis. La primera edició es vincularà a la Fira Multisectorial i en la segona se sortejaran més de 400 premis per un valor superior als 6.000 euros.

Així ho ha anunciat Juan Carlos Romera aquest migdia durant una visita d’obres a la zona, en la qual també hi han participat l’alcalde, Oliver Klein; el regidor d’Urbanisme, Enric Daza; el regidor d’Hisenda i de barri, David Chatelain i el regidor Joan Maria Artigau, a més dels representants de dues associacions comercials de la vila, Merche Martínez i Sílvia Coll de la Unió de Botiguers, i Manel Marín de la Xarxa del Port.

Romera ha subratllat que el que es vol aconseguir és que el municipi ‘es converteixi en un centre de shopping tant per als cambrilencs com per als visitants, les persones que venen a Cambrils a fer les seves compres’.

Romera i Daza han destacat que des d’abans de les obres l’Ajuntament ha portat a terme una àmplia campanya de comunicació amb els veïns i comerciants, amb la celebració de nombroses reunions on se’ls ha detallat l’obra i s’ha recollit les sugerències i els neguits. El regidor de Promoció Econòmica i Participació ha explicat que aquest directori comercial és fruit de les aportacions i el treball conjunt realitzat per la comissió ciutadana de seguiment de les obres, formada per associacions comercials, empresariat i veïnat.

Durant el passeig, el regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha assegurat que l’obra ‘va a bon ritme’ i que ‘s’estan complint tots els terminis previstos’. No es pateix per endarreriment de materials, com succeeix en altres llocs ni per sobrecostos de l’obra.

El regidor d’Obra Pública ha explicat que en aquest moment les obres es concentren en les excavacions per la col·locació del dipòsit decantador per filtrar l’aigua de pluja i separar els hidrocarburs. Aquesta setmana també s’està treballant en les rases i serveis a la plaça Aragó, la xarxa de residuals al carrer Barques i la continuació dels col·lectors de pluvials. El desenvolupament de les obres es pot seguir al Diari d’Obres del web https://primerlespersones.com, que s’actualitza setmanalment.

Daza ha anunciat també que el mes de juny estarà lliura al trànsit el tram final de l’avinguda, des de la cruïlla amb el carrer Hug de Montcada i les immediacions del club Nàutic, de manera que es descongestionarà la circulació en una zona crítica. De moment, el consistori no constata que hi hagi importants problemes de circulació a la zona, ha destacat el regidor David Chatelain.

Redacció