.

El consistori ha 'declarat la guerra' a la problemàtica dels excrements

El consistori ha 'declarat la guerra' a la problemàtica dels excrements

La regidoria de Governació de l’Ajuntament de Cambrils ha iniciat una campanya de conscienciació que té per objectiu solucionar l’incivisme detectat als parcs i jardins del municipi, consistent en l’acumulació de defecacions canines que els propietaris no recullen. Conjuntament amb l’àrea de Medi Ambient, s’han dissenyat cinc models cridaners de senyals, amb frases impactants i una imatge divertida, que s’han distribuit en 55 punts del municipi, principalment a les zones amb major incidència.

Per fer la nova senyalització, el consistori ha reutilitzat antigues plaques de gual, el que ha suposat una inversió mínima. “Més enllà de la tasca sancionadora -d’entre 100 i 400 euros-, i informativa que fa la Policia Local, cal ser conscient que la voluntat de l’Ajuntament no és recaptar sinó mantenir l’espai públic net i tenir una ciutadania amb actituds civíques”, ha indicat el regidor de Governació, Dani Milan, qui ha recordat que tenir els parcs i carrers bruts suposa un sobrecost per al servei de neteja i jardineria.

Milan ha emfatitzat que la població ha de ser responsable i, que aquest mateix mes d’agost ja hi ha agents vigilant algunes zones verdes, tasca que habitualment desenvolupa la Patrulla Verda o agents de nou ingrés vestits de paisà, a fi i efecte de detectar aquestes actituds incíviques i sancionar-les.

Trenta sancions en un any per no recollir les defecacions

Des de l’1 d’agost de 2013 fins el 31 de juliol del 2014, la Policia Local ha dut a termet 74 actes i denúncies per infraccions d’ordenança vinculades a la tinença d’animals. En concret, 30 per no recollir les defecacions i 44 per no tenir xip, manca de documentació i altres incompliments.