.

.

TOTS 21

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clúa

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clúa

L’Ajuntament de Cambrils ja tramita els primers expedients de cessió obligatòria per a reclamar els pisos buits que estan en mans dels bancs. Aquests pisos es destinaran a famílies de Cambrils que necessiten un lloguer social. L’objectiu és que, de manera contínua, s’aniran tramitant nous expedients de cessió obligatòria fins que totes les famílies de Cambrils que es trobin en situació de risc d’exclusió residencial tinguin un lloguer social. En cas que les entitats financeres no vulguin cedir els habitatges, l’Ajuntament de Cambrils, aplicant la normativa, els multarà.

L’anunci dels primers expedients l’han fet aquest matí en roda de premsa l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clúa. Mendoza ha explicat que, ‘per a l’actual equip de govern, incrementar l’oferta de lloguer social al municipi per facilitar a les famílies que es troben en situació de risc o en situació d’exclusió social que puguin accedir a un habitatge, és una prioritat. Estem treballant per fer complir la Llei 24/2015 que obliga als bancs a cedir els habitatges buits per a destinar-los al lloguer social’. Per aconseguir-ho, el regidor Clua ha explicat que ‘Hem iniciat la segona ronda de negociacions amb les entitats financeres que comencen a donar resultats.

Paral·lelament a aquestes negociacions amb les entitats financeres, des de l’ajuntament s’ha treballat per a implementar la Llei 24/2015, de 29 de juliol de mesures urgents que preveu, en el seu article 7, la incoació de procediments contradictoris de cessions obligatòries d’habitatges als bancs que tinguin habitatges buits al municipi.

Al desembre es van demanar les dades relatives als habitatges buits a Cambrils propietat de grans tenidors a l’Agència d’Habitatge de Catalunya que va facilitar a l’Ajuntament una relació de 290 habitatges, amb la informació sobre la titularitat dels habitatges i la seva ubicació.

A partir d’aquí, s’ha realitzat un grup de treball format per personal de l’Oficina d’Inclusió Social, Serveis Socials, Serveis jurídics, la Borsa d’Habitatge que ha comptat també amb la col·laboració d’Urbanisme i de la Policia Local per a poder tirar en davant la tramitació d’aquests expedients.

L’ajuntament de Cambrils va acordar el divendres passat, la tramitació dels primers expedients de cessió obligatòria per a reclamar els pisos buits que estan en mans dels bancs.

L’Agència d’Habitatge per la seva banda, ha enviat cartes als bancs que tenen pisos buits en 11 municipis de Catalunya on hi ha demanda social d’habitatge per a demanar-los que els cedeixin tan ràpid com sigui possible; sent un d’aquests municipis el de Cambrils.