.

L’alcalde, amb la majoria de regidors de l’equip de govern de Cambrils. Foto: DiariTots21

L’equip de govern quatripartit de Cambrils (PSC, ERC, Junts i En Comú Podem) celebra que en el primer any de mandat s’han desllorigat un seguit de temes que restaven pendents d’executar, segons ha destacat l’alcalde, Alfredo Clúa, en el balanç conjunt que ha fet amb la resta de portaveus municipals de govern i en el que ha presentat el pla de mandat (PAM).

“Els problemes principals que tenia Cambrils estan gairebé resolts”, ha resumit Clúa, que ha posat l’èmfasi en els acords per tirar endavant l’ampliació del polígon industrial Belianes Sud -un entorn que estava “infrautilitzat”, i els convenis per executar aparcaments disuassoris que sumaran mil places noves.

Ja s’ha arribat a un acord per adequar el nou pàrquing de la Diagonal del Mar (al costat de la rotonda de la carretera de Montbrió) i per ampliar el de la Font Coberta amb un solar contigu a 5 minuts de la platja. A més, la setmana passada Ferrocarrils de la Generalitat va autoritzar a l’Ajuntament a utilitzar els terrenys del futur tramvia com a aparcaments mentre no comencin les obres.

S’espera també que en aquest mandat tiri endavant l’execució del Teatre-Auditori, que es farà per fases per tal “d’adequar-los a la realitat”. Es dóna per fet que es redactarà el projecte aquest mandat i també es coneixerà la manera d’acollir-se a subvencions.


Altres notícies:


L’alcalde ha plantejat els eixos del PAM del mandat, on incrementen les inversions públiques. “Aquest serà el mandat de les infraestructures i de l’urbanisme”, ha puntualitzat, “amb un pla d’inversions amb un calendari d’actuacions marcat”. El PAM fixa 116 accions concretes.

Com a prioritats destaca l’elaboració d’un nou Pla Local d’Habitatge, l’adequació del projecte del Teatre Auditori, el canvi de model del Festival Internacional de Música, la creació de la Casa de la Festa, la construcció del nou pavelló poliesportiu a Vilafortuny, la segona fase de remodelació de l’entorn de la Rambla Jaume I i del carrer Orquídies, la via verda a l’antic traçat ferroviari, la millora de la neteja de la ciutat, la reurbanització de la zona de l’antiga estació de ferrocarril, la rehabilitació del Mercat municipal de la Vila o l’ampliació de l’oferta d’aparcaments dissuasius entre d’altres.

Al respecte de les obres i entrant en detall, Clúa ha subratllat les properes inversions en la millora dels carrers Pau Casals i Colom, que rebran 800.000 euros procedents de la Diputació. L’alcalde ha destacat justament les notables aportacions que la Diputació de Tarragona farà per les obres de Cambrils, que sumaran 1,2 milions d’euros, quan fa uns anys eren de 250.000. En les entrades de la Diputació hi ha els 200.000 euros de la Casa de la Festa i els 200.000 euros de la reforma del Mercat de la vila., entre d’altres També s’executarà l’avinguda Baix Camp. Precisament, ha recordat que el futur eix comercial del Mercat de la vila està de nou en licitació.

Altrament, del Consejo Superior de Deportes s’ha assolit 650.000 euros per a equipaments esportius. Tot plegat, en un any s’han aconseguit dos milions d’euros de subvencions.

D’altra banda, amb inversions d’altres entitats es farà l’Eix Cívic, el projecte conjunt amb Mont-roig i l’Hospitalet, o el TramCamp. “Serem un ajuntament que es coneixerà per la diversitat dels projectes executats”, ha conclòs Clúa.

Més inversió

“Hem aprovat uns pressupostos que han multiplicat per 10 les partides d’inversió; l’Ajuntament sols tenia diners per mantenir els seus propis serveis. No podia invertir. No podíem consentir tenir Cambrils aturat. Les empreses cambrilenques començaven a notar la baixa presència de la inversió pública en la creació de riquesa. Això canviarà”, ha assegurat l’alcalde.

Al respecte de la seguretat ciutadana, ha anunciat la recuperació de la patrulla de platges gràcies a l’increment del planter de la Policia Local. El cos disposarà de set agents fixos i 9 interins, fet que permetrà recuperar, tres anys després, la policia de platja.

Sobre suport social, ha recordat que el pressupost municipal d’enguany va incrementar en 500.000 euros les partides destinades a Serveis Socials i ha afirmat que un altre dels temes estrella serà recuperar els serveis públics, que ha admès que són “molt millorables”, perquè “han estat massa desatesos”.

En el terreny de la sostenibilitat, ha remarcat que l’elevat cost de l’energia elèctrica per al municipi -1,9 milions d’euros anuals- es veurà dràsticament reduït amb les polítiques d’eficiència energètica que s’implantaran a “totes les instal.lacions municipals” i amb canvis en l’enllumenat. L’alcalde ha explicat que s’està activant una licitació per fer un estudi d’estalvi d’energia per obtenir una subvenció europea per fer més eficient l’enllumenat públic.

Al respecte del PAM, ha posat èmfasi en el fet que s’ha basat en els punts que tenien en comú els programes electorals dels partits que van acordar el pacte de govern, un PAM que suposa “un compromís seriós” amb la ciutadania, ciutadania que conforma l’eix principal del document.

Balanç d’un any

L’alcalde ha dibuixat un balanç de l’any de mandat subratllant que està envoltat “d’un equip potent, il.lusionat i amb experiència en la gestió”, i ha posat l’èmfasi en la “proximitat” envers els ciutadans.