TOTS 21

La Cambra de Tarragona, juntament amb Lidl España, la Fundació Bertelsmann i la Cámara de Comercio de España, amb el suport del Fons Social Europeu, posarà en marxa el dimecres 12 de maig a les 11,30 hores la xarxa d’ambaixadors Somos FP Dual a Tarragona amb la celebració de l’acte telemàtic d’orientació “L’FP Dual és una opció amb futur a Tarragona”, en el qual participaran alumnes d’ESO i Batxillerat.

A través de Somos FP Dual, nois i noies que han cursat o estan cursant aquesta modalitat de Formació Professional, comparteixen la seva experiència amb altres joves per a animar-los a optar per aquesta formació.

Amb una inserció laboral pròxima al 70 per cent i que frega fins i tot el cent per cent en sectors com la digitalització, l’FP Dual constitueix avui una de les millors opcions que tenen els joves per a aconseguir un lloc de treball. No obstant això, aquests estudis encara són poc coneguts: només el tres per cent dels estudiants d’FP ho fa en la modalitat Dual a tot l’Estat, és a dir, combinant des del primer moment l’aprenentatge dins del centre docent amb el qual s’adquireix treballant en una empresa.

En l’esdeveniment hi prendran part la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, i el director de Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Jean Marc Segarra. També comptarà amb la participació de tres joves estudiants o graduats en diferents titulacions d’FP Dual, que explicaran com aquest itinerari formatiu els ha canviat la vida en donar-los l’oportunitat d’aprendre treballant i obrint-los de bat a bat les portes del mercat laboral.

Segons les últimes dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), la desocupació entre els menors de 25 anys a Catalunya se situa en un 33,40 per cent, dada que contrasta amb la taxa mitjana a la Unió Europea, que és del 15,7 per cent. Això indica que existeix una bretxa evident entre la formació que ofereix el sistema educatiu i les necessitats reals de les empreses.

Per a intentar solucionar aquest greu problema, l’any 2012 es va aprovar el Reial decret 1529/2012 que posava en marxa a tot l’Estat la nova modalitat educativa FP Dual. Aquest sistema, que involucra a alumnes, centres docents i empreses, ha demostrat des del seu naixement unes taxes d’èxit importants, aconseguint que els seus graduats estiguin molt millor preparats per a les necessitats reals del mercat. L’alumne, de fet, se sent part d’un equip, adquireix coneixements de diferents llocs i fins i tot té l’oportunitat de quedar-se després dels seus estudis a la mateixa empresa en la qual s’ha format.

L’objectiu és que un major nombre de joves opti per la FP Dual per a aconseguir que el nostre país vagi alineant-se amb les xifres que aquests estudis aconsegueixen en altres països del nostre entorn, com Alemanya, on el 31 per cent dels estudiants d’FP ho fa en modalitat Dual; el Regne Unit, on l’índex és del 20 per cent; i Noruega, on frega el 17 per cent.

Fes clic aquí per a inscriure’t a l’acte: https://www.cambratgn.com/inici/noticies-de-la-cambra/7332-679-jornada-l-fp-dual-es-una-eleccio-amb-futur-a-tarragona

Redacció