.

La presidenta del Consell, Rosa M. Abelló, l’alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Camí Mendoza han acompanyat als propietaris de la casa, Engelbert Llusà i Montserrat Abelló en aquest acte. Fotos: CCBC

Aquest dijous, la casa rural Ca l’Arcadi a Alforja ha penjat la placa corresponent a les 4 Espigues atorgada per la Generalitat de Catalunya com a una de les màximes puntuacions dins del món del turisme rural. Així, convertint-se en la primera casa de poble independent del Baix Camp i de la marca Costa Daurada del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en rebre el reconeixement.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló, l’alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia, i la vicepresidenta primera del Patronat de Turisme de la Diputació, Camí Mendoza han acompanyat als propietaris de la casa, Engelbert Llusà i Montserrat Abelló en aquest acte.

Potenciar la comarca com a destinació turística de qualitat

Abelló ha destacat la importància de la promoció del turisme a casa nostra i que sigui de qualitat. Les dues premisses són precisament les que segueix la marca comarcal Muntanyes de la Costa Daurada, que treballa en aquesta línia des de fa anys. El turisme familiar, de proximitat i de qualitat per potenciar la comarca i situar-la al mapa turístic de Catalunya. Garcia ha celebrat el reconeixement turístic de Ca l’Arcadi i ha destacat el potencial que té Alforja com a destí turístic de proximitat i qualitat.

La categorització d’espigues és un sistema voluntari i impulsat per la Generalitat de Catalunya. Actualment, hi ha categoritzats una quarta part dels establiments registrats. La representació gràfica de l’espiga s’utilitza per identificar de manera visual i ràpida el nivell de serveis de l’establiment. Així, la categoria d’aquest s’estableix pel nombre d’espigues (d’una a cinc):

  • Bàsica: representada amb una espiga. Estances i equipaments indispensables per a l’estada.
  • Confort: representada amb dues espigues. Bon nivell d’estances i equipament.
  • Gran Confort: representada amb tres espigues. Molt bon nivell d’estances i equipaments.
  • Superior: representada amb quatre espigues. Nivell excel·lent en estances i equipaments i àmplia oferta de serveis. Entorn o edificació únics.
  • Superior Premium: representada amb cinc espigues. Nivell excepcional en estances i equipaments. Edificació i espai emblemàtics.

L’entorn de la casa rural, l’estança interior i exterior, el mobiliari i dotació dels serveis i les activitats d’agroturisme i familiars són alguns dels paràmetres que la Generalitat fa servir per certificar que un establiment de turisme rural pot rebre la qualificació.

Ca l’Arcadi des del 2020

Ca l’Arcadi està en funcionament des de l’any 2020 i té una capacitat de fins a 14 persones. L’any 2021 va aconseguir el reconeixement de la Generalitat de 3 Espigues, i aquest any gràcies a la construcció de la piscina ha obtingut la 4a.

Engelbert Llusà i Montserrat Abelló, propietaris de Ca l’Arcadi han apostat des del seu inici per fer un establiment de qualitat, pensant sempre en la comoditat i el benestar dels seus hostes. Com també amb la promoció dels productes elaborats amb les matèries primeres del municipi de la marca “Productes d’Alforja” per tal de donar-ho a conèixer als seus hostes.

Redacció