.

.

TOTS 21

Cambrils s’ha sumat a la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra” a favor d’acollir les persones refugiades. L’Ajuntament de Cambrils, la Creu Roja i el Casal Popular han organitzat un autobús per facilitar el trasllat a Barcelona de totes les persones que vulguin assistir a la gran manifestació convocada per dissabte dia 18 a Barcelona. L’autobús sortirà de Cambrils a les 12 hores.

Les preinscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç. Primer cal emplenar el formulari online per fer la reserva de la plaça i després imprimir el formulari en paper i dur-lo a la recepció de l’Ateneu Juvenil fins al dia 16 de febrer.

La campanya “Casa Nostra, Casa Vostra”, sota el lema #VolemAcollir, organitza i coordina actes a diverses ciutats catalanes per exigir el compromís del govern espanyol de rebre les persones que han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa.

El passat 3 de febrer el Casal Popular de Cambrils va realitzar la presentació de la Campanya al Centre Cultural de Cambrils.

A més, l’Ajuntament de Cambrils té previst aprovar en el proper Ple diferents punts en relació a l’acord del món local català amb la campanya. En primer lloc, l’Ajuntament s’adherirà formalment a “Casa Nostra, Casa Vostra” i se sumarà a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. A més, es convocarà a la ciutadania a mobilitzar-se als actes que es vagin programant, com és el cas de la manifestació unitària de dissabte.

En el marc de la campanya, a Cambrils a finals de febrer començaran les sessions a les escoles del taller d’Educació pel Desenvolupament titulat “Jo, refugiat”. També s’impulsarà la convocatòria de beques joves cooperants per facilitar el cost econòmic del desplaçament i l’estada als camps de refugiats; s’impulsarà la recollida de signatures per adherir-se a la campanya en tots els equipament municipals i es treballarà a través del Banc del Temps de Cambrils, i d’altres entitats disposades, per fer un acompanyament inclusiu als refugiats que s’acullin al municipi.