TOTS 21

Moment clau del partit amb l’entrada de Brugui

Un golàs de cap quan el partir agonitzava ha fet que el Nàstic rasqués un empat quan la victòria del Castelló semblava inevitable. Els grana han esmenat una errada incomprensible de Bernabé que ha permès els de la Plana avançar-se en el marcador al minut 68. Després d’una mala primera part els grana han canviat com un mijtó el guió del partit als segons 45 minuts com per endur-se la victòria.

Així de cruel és el futbol; si en el primer temps els ‘orelluts’ tenien opcions d’avançar-se ha estat en una segona part on an vist com els grana els atacaven per terra, mar i aire quan ha arribat el gol blan-i-negre, en una badada monumental de Bernabé, que refusava tard i malament i la bimba quedava a peus de Rubén Díaz, que la col.locava lluny de l’abast del porter grana. Què li faltava al Nàstic? Mig del camp. El pressing a dalt del Castelló en sortida de pilota evitava que pogués elaborar sortides en condicions i jugar-se-la amb pilota llarga.

Bartolo havia fet molts canvis en l’aliniació, amb les entrades d’Habran, Lolo Plá i Giner i amb constants canvis de posició durant el matx.

Dominava abastament el Castelló la primera part amb un futbol control que ja acostuma a ser habitual en els rivals que visiten el Nou Estadi, amb una dupla atancat letal amb César Díaz i Cubillas. S’olorova el gol visitant, que no arribaria encara.

El panorama canviaria després del descans amb un Petcoff repartidor del joc i un encadenat d’ocasions grana que feien que Pedro Martín no fos una illa solitària a dalt de tot com havia estat fins aleshores. Habran era un dels protagonsites del matx, amb accions valentes, però també amb errades flagrants en les centrades i els xuts a porta.

La banda dreta milloraria substancialment a la segona part i d’allí sortiria la centrada que acabaria en el gol de l’empat d’un Brugui, a centrada d’Habran, un Brugui que havia sortit a la segona part endolladíssim. No obstant la millora, els grana no acaben d’arrencar al Nou Estadi, on no coneixen la victòria.

Fitxa tècnica:

Alineacions:

Nàstic: Bernabé, Valentín, Juan Rodríguez, Perone, Bonilla, Goldar, Petcoff (Lasso, min. 80), Lolo Plá (Brugui, min. 60), Giner (Pol Ballesteros, min. 60), Habran, i Pedro Martín

Castelló: Campos, Muguruza, Verdés, Satrústegui, Víctor, Rubén Díaz (Alfredo, min. 86), Carles, Calavera (Gálvez, min. 85), Jorge Fernández, Cubillas (Serra, min. 65) i César Díaz

Gols: 0-1, Rubén Díaz, minut 68; 1-1, Brugui, min. 84

Àrbitre: Raúl Martín González, del comitè territorial de Las Palmas

Targetes grogues: Giner, Lolo Plá i César Díaz.

Nou Estadi, amb 4.047 espectadors, prop d’un miler dels quals, seguidors del Castelló