.

El grup britànic Kingfisher ha decidit deixar el mercat espanyol, on és present a través de la cadena Brico Depôt, per centrar-se en altres països on té una major quota de mercat, segons ha avançat aquest dimecres el diari econòmic ‘Expansión’ en una notícia localitzada a Londres. La firma està present a Tarragona (imatge) amb un establiment de vora 6.000 metres quadrats situat a la carretera de València. Ni el seu futur ni el de la resta de 28 establiments de la marca a l’estat espanyol (que sumen 1.500 empleats) no estan definit a hores d’ara perquè la consellera delegada de Kingfisher, Veronique Laury, no ha concretat de quina manera es produiria la sortida.

El diari especula en que podria intentar vendre els seus locals, que sumen 175.000 metres quadrats, per intentar minimitzar el cost de deixar els seus contractes de lloguer a llarg termini. La facturació d’aquest negoci (al costat de tres botigues a Portugal) en el tercer trimestre d’aquest any, tancat a l’octubre, es va situar en 87 milions de lliures (97 milions d’euros). La cadena a Espanya, on competeix amb Leroy Merlin, va aconseguir un benefici operatiu de 2 milions de lliures.

“Hem pres la decisió de sortir de Rússia, Espanya i Portugal”, ha anunciat Laury, per “implementar la nostra estratègia amb major focus i eficiència en els nostres principals mercats on tenim, o podem assolir, una posició de lideratge del mercat”.

CCOO afirma estar “amb les orelles alerta”

Tarragona21 s’ha posat en contacte amb el responsable d’acció sindical de la Federació de Serveis (on es troba inclòs l’àrea de comerç) de CCOO, Ramón González, que ha reconegut la necessitat de ser “cautelosos” en un moment on la informació és minça. “Estem amb les orelles alerta”, ha explicat, davant la decisió de l’empresa “d’abandonar el país com a marca”. “Pel que sabem es tractaria d’una venda de la franquícia. I per operacions similars el fet que s’hagi anunciat dóna a entendre que ja hi ha alguna firma interessada en fer-se amb el negoci. En cas contrari, el que farien és devaluar públicament el seu negoci”.

En aquest sentit, González ha assenyalat que “la compra podria produir-se en la seva totalitat, traspassant per exemple tots els actius a una marca competidora com Leroy Merlin, o centre a centre”. En tot cas des del sindicat estaran amatents per a que “es prioritzi el manteniment de la massa laboral” i González recorda que hauran de rebre la comunicació de l’afectació en els llocs de treball en el moment de la transmissió, tal com estipula l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors en casos com l’actual.