.

.

TOTS 21

Comerciants de Cambrils han aixecat la persiana, de forma simbòlica, aquest dissabte per protestar contra la mesura de mantenir els comerços no essencials tancats els caps de setmana. Els botiguers se senten “desemparats i menystinguts” per les autoritats i lamenten que el Procicat dijous mantingués el gruix de les restriccions. “Ens fa molt de mal tenir tancat els caps de setmana, sobretot a les botigues petites de llocs de costa, perquè la nostra venda és en dissabte i diumenge”, ha denunciat el portaveu de l’Associació de Comerç i Gastronomia Xarxa del Port, Jordi Masip. Per això, reclama la reobertura dels negocis la setmana vinent.

En l’acció, s’han precintat els aparadors i les portes i no s’ha venut cap producte.

Els comerciants han aixecat la persiana a partir de les dotze d’aquest migdia fins a les dues de la tarda per denunciar “l’ofegament econòmic” que pateixen els botiguers de la zona marítima de Cambrils. Han precintat els aparadors i les portes d’entrada dels establiments i han penjat cartells de denúncia, amb lemes com ara ‘Menys tancar i més vacunar’ o ‘La covid mata, el comerç és vida’, per mostrar el seu malestar.

“No entenem que el Procicat deixi obrir restaurants, metros, trens, deixi fer espectacles, i obrir gimnasos i nosaltres que complim totes les mesures de seguretat hàgim de tancar els caps de setmana, que és quan ens podem guanyar la vida, ens fa falta molt d’aire perquè si no estem perduts”, ha lamentat Masip. L’impulsor de la protesta simbòlica ha assegurat que els comerciants estan “ofegats” i s’ha queixat de la inacció de les administracions. “No tenim cap ajuda ni econòmica ni suport, ens sentim molt desemparats”, ha completat.

Segons els comerciants, els establiments no són la causa de la propagació de l’epidèmia i defensen que els seus locals són espais segurs. “No hi ha aglomeracions, en tot moment s’usa la mascareta i també tenim gel hidroalcohòlic, el més important és que sempre ho desinfectem tot, és un lloc bastant segur”, ha destacat l’Aina, una treballadora d’una botiga que ha participat en la protesta.

A la vegada, ha assenyalat que Cambrils és un municipi turístic que depèn dels turistes i de les persones que venen de les poblacions de l’entorn a passar el dia. “Malgrat que ara tenim el confinament comarcal, els dissabtes i diumenges la gent surt a passejar i podríem aprofitar-los bastant”, ha completat l’empleada. Més contundent, s’ha mostrat la Carme Parés, responsable d’una botiga de roba: “Estem molt emprenyats perquè estem tancats; això és inaguantable, l’únic que tinc ganes és que tot torni a la normalitat”.

A banda, els botiguers també han rebut el suport d’alguns veïns i clients. És el cas de la Sònia Llevaria que s’ha solidaritzat amb el col·lectiu i ha considerat que la restricció és un sense sentit.”Entre setmana sempre estic fora; m’agrada estar al meu poble i no hi puc comprar perquè les botigues estan tancades; crec que la mesura no té cap sentit; el que s’ha de fer és posar mesures restrictives i castigar a qui no les compleix, i no a la gent que té bona voluntat de treballar”, ha etzibat.

Per tot plegat, des de l’Associació de Comerç i Gastronomia Xarxa del Port demanen al Procicat que reconsideri la mesura de mantenir els establiments tancats els caps de setmana i que els permeti reobrir a partir de la setmana que ve. “Som gent molt responsable, que complim amb totes les mesures de seguretat”, ha tancat el seu portaveu.

Mar Rovira – ACN