.

.

TOTS 21

Els responsables de Binter amb el president i consellers del govern de les Canàries durant la presentació de les noves rutes. Foto: Binter

Binter obrirà al juliol una nova ruta aèria regular entre Reus i les illes Canàries amb dues freqüències setmanals, els dijous i diumenges. L’aerolínia operarà des de l’aeroport de Gran Canària, però ofereix la possibilitat de viatjar com a destí final, sense cost addicional, a qualsevol altra illa. L’aerolínia opera diàriament 170 vols interns dins l’arxipèlag. “És una zona molt propera a Barcelona, on ja volen altres companyies. Tarragona és una ciutat molt maca i té PortAventura i una sèrie de possibilitats que creiem que seran molt interessants”, ha justificat el director general de Binter, Juan Ramsden, sobre l’aposta per l’aeroport de la Costa Daurada. Els volts tindran una durada aproximada d’unes 3 hores i 20 minuts.

Cada dijous un avió sortirà des de l’aeroport de Gran Canària a les set del matí i aterrarà a Reus a les 11.20 hores. Uns 40 minuts més tard, a les 12.00 hores, el vol s’enlairarà de l’aeroport català i aterrarà a les Canàries a les 14.20 hores. Els diumenges el vol sortirà de Gran Canària a les 16.00 i aterrarà a Reus a les 20.20, i el trajecte invers sortirà a les 21.00 hores de Catalunya i aterrarà a l’arxipèlag a les 23.20 hores.

Binter estrena els seus vols amb una oferta que permetrà adquirir als clients bitllets a preus reduïts. En aquest cas, el preu mínim per trajecte és de 84,68 euros, comprant l’anada i la tornada. La promoció s’aplicarà a les reserves que s’adquireixin fins a final d’abril per volar entre l’1 de juliol i el 15 d’octubre.

L’aerolínia ha anunciat el nou enllaç amb Reus aquest dijous juntament amb l’obertura de noves rutes regulars entre les Canàries i les ciutats franceses de Lilla, Tolosa de Llenguadoc i Marsella, i les ciutats italianes de Venècia i Torí. Aquestes rutes s’afegiran a les setze destinacions internacionals on ja volava –a l’Àfrica, Portugal i l’illa de Madeira. També compta amb deu rutes directes amb altres destinacions de l’estat espanyola fora de les Canàries.

La companyia oferirà 600.000 seients anuals en totes les rutes que opera i estima aconseguir, com a mínim, un volum d’uns 400.000 passatgers. Una de les particularitats de l’oferta és que l’aerolínia ven les Canàries “com un conjunt” i cobra el mateix preu per volar a qualsevol illa de l’arxipèlag. “Cobraríem el mateix a algú que vagi a la Palma o a algú que voli a Lanzarote, perquè el transport entre illes s’inclou al paquet”, ha detallat el director general de Binter, Juan Ramsden.

De la seva banda, el president de Binter, Rodolfo Núñez, ha assenyalat que no són una companyia de baix cost ni volen ser-ho. “A canvi donem uns altres atributs de servei com el fet de volar directament i de forma molt més còmoda que altres companyies”, ha argumentat.

Binter vola amb avions Embraer E195-E2, un reactor de passadís únic i una configuració de seients 2+2. “És el jet més modern que hi ha ara mateix i aconsegueix un silenci espectacular. També es molt eficient perquè permet reduir un 20% les emissions de CO2”, ha explicat el director general, Juan Ramsden.

Durant l’acte de presentació de les noves rutes, el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, s’ha mostrat satisfet per aquestes “bones notícies” després d’un any de pandèmia. Malgrat tot, el dirigent canari ha recordat que, actualment, al continent europeu hi ha “27 països confinats i 21 amb toc de queda i restriccions”, per la qual cosa s’ha mostrat confiat que l’impuls de la vacunació permeti anar recuperant la normalitat.

Roger Segura