.

Una de les mesures més destacades que va prendre el Govern d’Espanya durant el primer any de legislatura fou la creació de la figura del Alto Comisionado del Gobierno para la Marca España y su Oficina. Es pretenia, amb aquesta mesura, millorar la imatge del nostre país, tant a l’interior com més enllà de les nostres fronteres, en benefici del bé comú. Marca Espanya és una política d’Estat que cerca col·laborar en la recuperació del creixement econòmic i del treball.

Jordi Sierra és subdelegat del Govern central a Tarragona

Marca España ha estat utilitzada en el debat polític instal·lat a Catalunya però més enllà d’aquests debats hi ha unes dades i les dades, extretes de l’Institut de Turisme d’ Espanya, depenent del Ministeri d’Indústria, Turisme i Energia, diuen que l’any passat, l’any 2013, Espanya va tancar amb 60.661.073 turistes, record històric i que suposa un increment del 5,6% respecte a l’any anterior. Catalunya és el destí del 25,7% de turistes que venen al nostre país, Espanya. Marca España ha fet molta feina i l’ha fet molt bé.

En aquest context, és lògic que una de les apostes turístiques més importants de les darreres dècades a Catalunya, Barcelona World, menystingui la Marca Tarragona, la Marca Costa Daurada, dues de les marques del territori que l’acollirà? S’ho pot permetre, Catalunya, com a destí turístic sota bandera espanyola, jugar-s’ho tot a una sola carta promocional?

Cal recordar que una altra administració estatal, com és la Diputació Provincial de Tarragona, porta anys fent una molt bona feina promocionant les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Aquests dos actius poden ser arraconats pel concepte marca Barcelona? Aquest, al contrari del que es diu, no és un debat de campanar, ni és un debat que s’ha d’aparcar perquè “això del nom ja es canviarà”, com s’ha dit, sinó que és una discussió sobre la existència de la nostra província com a referent turístic amb perfil propi.

Ens hi juguem molt tots.

Jordi Sierra Viu
Subdelegat del Govern d’Espanya a Tarragona