.

.

TOTS 21

Color, aroma, textura i sensació a la pell: les propietats sensorials dels cosmètics resulten moltes vegades determinants a l’hora de decidir si es torna a comprar un producte. En l’edició d’in-cosmetics que enguany se celebra a Barcelona (del 14 al 16 d’abril), BASF ofereix als seus clients una demostració de com és possible crear un vincle emocional entre els consumidors i els productes de cura personal gràcies als seus propietats sensorials. Sota el títol “Sensory 2.0”, el major fabricant d’ingredients per a la indústria de la cura personal presenta nous components, formulacions i conceptes amb característiques sensorials específiques, que tenen el potencial d’exercir un paper determinant en les preferències dels consumidors de productes cosmètics ( estand 6H40).

Dirk Mampe, director de gestió de negoci de Personal Care Specialties Europa, explica: “Des del punt de vista dels consumidors, les característiques sensorials d’un producte de cura personal revesteixen la mateixa importància que la seva eficàcia i seguretat. Com els consumidors estan emocionalment lligats als seus cosmètics, les característiques sensorials poden establir un vincle entre el consumidor i el producte. En BASF ajudem als nostres clients a optimitzar les propietats sensorials dels seus productes cosmètics amb l’objectiu d’aconseguir unes preferències clares per part dels consumidors “.

El mercat de la cosmètica natural demanda constantment nous ingredients d’alt rendiment. A la fira in-cosmetics, BASF llança un nou emulsionant de base completament natural que destaca, a més, per les seves qualitats sensorials distintives, com la delicada textura de l’emulsió, la seva fàcil distribució per la pell i la sensació sedosa i lleugera que deixa.

No n’hi ha prou amb lluitar contra la flacciditat de la pell i les arrugues: les taques de l’edat també contribueixen a l’envelliment de l’aspecte de la pell. En extenses àrees del planeta, la joventut i la bellesa s’associen a una complexió lleugera i una pell immaculada. A Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina en particular, les dones busquen aclarir el to de la seva pell. BASF presenta un nou ingredient actiu que inhibeix la síntesi de melanina a la pell en un 90% segons els resultats in vitro, i proporciona una acció blanquejant de la pell en els estudis _in vivo_ significativament superior al placebo i tres vegades millor que la de l’àcid kójico. Els científics del centre d’investigació i desenvolupament que BASF té a Pulnoy (França) han desenvolupat aquest ingredient actiu combinant extractes de papaia, guaiaba i Saxifraga. Un altre dels grans protagonistes de l’estand serà un complex sinergístico que reverteix els efectes de la glicació, una autèntica primícia en el món dels cosmètics. La glicació, responsable de l’augment de rigidesa de les fibres de col·lagen a causa d’un consum elevat de sucres, es considera un dels principals factors de l’envelliment de la pell.

La gamma “Saviesa clàssica” de la col·lecció “Tendències de color 2016” de BASF gira al voltant dels diferents ideals de bellesa i les idees de l’antiguitat, creant una paleta de colors inspirada pels períodes del Romanticisme i el Renaixement: des dels nus tons color crema al càlid daurat amb brillantors metàl·liques. Amb la seva exclusiva varietat de perlats daurats desenvolupada al llarg dels últims anys, BASF ofereix als clients la possibilitat d’escollir entre un ampli ventall de matisos tonals per als seus productes de cura personal. En aquesta edició de in-cosmetics, la companyia llança una nova generació de mica sintètica daurada que destaca per la puresa de la seva coloració or blanc, capaç de conferir als productes cosmètics una lluentor i un fulgor resplendents, des la brillantor de llavis al sèrum corporal.