.

.

TOTS 21

Pla obert del centre de producció de BASF a la Canonja.

Pla obert del centre de producció de BASF a la Canonja.

BASF ha llançat una nova aplicació digital dissenyada per a ajudar els clients a obtenir una millor visió general de l’estat de sostenibilitat de la cartera de productes que adquireixen a BASF. També ajuda als clients a identificar les millors solucions del Grup per a aconseguir els seus objectius de sostenibilitat respecte a la reducció de CO₂ i/o l’ús de matèries primeres renovables. L’aplicació “MyCarbonFootprint” conté dades sobre una selecció de més de 700 productes de gran volum de BASF, inclosos ingredients farmacèutics, resines amino, butanodiol i derivats, àcids, polialcoholes, acetilènics, derivats de carbonil i amines. Inicialment està disponible per a uns certs clients de BASF que compren productes inclosos en MyCarbonFootprint. Actualment, més de 50 clients ja estan utilitzant l’aplicació.

Visió general personalitzada per a cada client

MyCarbonFootprint informa els clients sobre la petjada de carboni individual del producte (PCF, per les seves sigles en anglès) del bressol a la porta dels productes de BASF que compren. L’aplicació indica a més la proporció de matèries primeres renovables utilitzades en la fabricació d’aquests productes. Les dades es presenten de forma personalitzada per a cada client: depenent de les quantitats comprades d’un producte seleccionat, MyCarbonFootprint calcula les emissions de CO₂, la petjada de carboni del producte i la proporció de matèries primeres renovables d’acord amb la cartera de compres del client respectiu en BASF.

Optimització de la petjada de carboni i la participació de matèries primeres renovables

Amb l’ajuda de MyCarbonFootprint, els clients poden determinar com els ajustos en la seva cartera de compres afecten el seu estat de sostenibilitat en termes d’emissions de CO₂ i l’ús de matèries primeres renovables. Per exemple, l’app calcula la reducció potencial de les emissions de CO₂ quan se selecciona una variant de producte amb una petjada de carboni més baixa en lloc del producte comprat anteriorment. MyCarbonFootprint també mostra als clients de BASF diverses alternatives per a augmentar la proporció de matèries primeres renovables en la cadena de valor triant una variant de producte adequada.

“Desenvolupem MyCarbonFootprint per a crear la transparència que els nostres clients necessiten per a perseguir els seus objectius de reducció d’emissions de CO₂ i seleccionar les millors variants de productes sostenibles de la cartera de BASF per a aconseguir el posicionament de sostenibilitat desitjat”, explica Niels Möller, Màrqueting Estratègic Global, Divisió Operativa Intermediates de BASF. Un equip liderat per Möller ha estat el responsable de concebre i desenvolupar l’eina, i de la seva desembarqui en el mercat.

La cartera de BASF ofereix diverses variants de productes sostenibles

MyCarbonFootprint proporciona una visió general de les diverses variants de productes sostenibles de la cartera de BASF. Els clients de la companyia poden, per exemple, reduir les seves emissions de CO2 utilitzant els productes de baix PCF de BASF. Aquests productes tenen una petjada de carboni del producte significativament reduïda basada en una sol·licitud específica del client o en comparació amb un valor de referència. La cartera de productes de baix PCF inclou, entre altres, productes de base biològica o biomassa balancejada (BMB), que poden ajudar els clients a aconseguir reduccions d’emissions de CO₂ en comparació amb els productes estàndard fòssils. En alguns casos, BASF també ofereix productes de zero emissions netes, que tenen un PCF de zero o menys de zero.

Canviar a productes BMB també és una forma més fàcil perquè els clients augmentin la proporció de matèries primeres renovables en la cadena de valor. En l’enfocament BMB, BASF alimenta matèries primeres renovables en la seva Verbund (centre de producció integrada) en els primers passos de la producció química. Una part corresponent d’aquestes matèries primeres s’atribueix a productes de venda específics mitjançant un mètode de balanç de massa certificat. La certificació dels productes amb balanç de biomassa de BASF es duu a terme d’acord amb estàndards reconeguts com REDcert2 o ISCC PLUS4. En ser idèntics en qualitat i propietats als productes estàndard fòssils, aquests productes són solucions “directes”. Els clients poden usar-los sense haver d’adaptar els seus processos de fabricació existents.