TOTS 21

Instal·lacions de BASF a la Canonja

Instal·lacions de BASF a la Canonja

L’emmagatzemament d’energia és un dels reptes de la humanitat, i en la poca durabilitat de les bateries per a telèfons mòbils s’observa el difícil que resulta guardar-la. BASF, amb seu a la Canonja, ha posat en marxa un concurs d’idees online sobre tecnologies que proporcionin un emmagatzemament de l’energia a partir de fonts renovables.

Així, es demanen tecnologies sostenibles que puguin emmagatzemar energia procedent de la xarxa elèctrica per a poder subministrar-la posteriorment a la pròpia xarxa.

Junt a altres companyies, científics, start-ups i inventors, BASF està buscant solucions eficients per emmagatzemar l’electricitat a llarg termini, que siguin viables des del punt de vista financer, gràcies, per exemple, a una reducció dels costos d’inversió. L’ús de la química innovadora haurà de tenir un paper essencial en les propostes enviades.

Les idees poden ser enviades online fins al 2 de juny a NineSights (www.ninesigma.com/). No es permet la participació de treballadors de BASF. Un jurat format per experts de BASF i especialistes externs elegirà les millors propostes i premiarà fins a cinc guanyadors, que seran anunciats en novembre de 2015. Cadascun d’ells rebrà un premi de 100.000 euros. Els guanyadors comptaran, a més, amb la possibilitat de col·laborar amb BASF en el projecte d’investigació amb la seva idea.

El concurs, l’objectiu del qual és trobar noves idees i contactes, constitueix una part important del programa de creació conjunta que BASF ha llançat en l’any del seu 150è aniversari. Aquest programa, denominat SpaceTM, consisteix en formats innovadors per celebrar debats virtuals a www.creator-space.basf.com o físics, i inclou també tres simposis científics. A través del programa, es reuniran noves idees i se suscitaran debats sobre diferents reptes relacionats amb energia intel·ligent, alimentació i vida urbana. El propòsit és unir persones i idees per a treballar en possibles solucions per als reptes socials.