.

.

TOTS 21

El director general de BASF Espanya, Carles Navarro. Foto: ACN

El grup Basf va facturar a empreses ubicades a l’estat espanyol un total de 1.325 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 14% respecte a l’any anterior. El director general de Basf Espanya, Carles Navarro, s’ha mostrat “molt satisfet” perquè és una xifra de vendes “molt considerable”. De fet, és una xifra rècord per al grup del sector químic. Navarro ha atribuït l’increment en les vendes a dos motius: l’augment del volum en un 8% i l’increment dels preus en un 4%. A més, el director general de Basf Espanya ha assegurat que la companyia va mantenir “un nivell d’inversions molt elevat” l’any passat. Segons Navarro, la situació política a Catalunya no ha tingut “cap influència” en l’activitat de l’empresa, que s’ha “desenvolupat amb total normalitat”. “Ens mantenim al marge del debat polític”, ha remarcat. També ha apuntat que les dades del primer trimestre del 2018 segueixen la mateixa tendència de l’any anterior, malgrat que ha remarcat que es tracta d’un “creixement per sota de les dues xifres”.

El grup Basf té vuit plantes de producció a Espanya. Cinc d’elles estan localitzades a Catalunya, la més important a Tarragona. És per aquest motiu que Navarro ha lamentat la manca d’infraestructures a Tarragona i ha remarcat que és “necessari” que l’ample de via internacional hi arribi per poder ser més eficients. A més, ha lamentat l’alt cost de l’energia a Espanya, ja que resta competitivitat a la companyia. El director general de Basf Espanya s’ha queixat que el preu sigui “més del 25% més car que en altres països, com Alemanya o Bèlgica”.

Navarro ha assegurat que l’empresa vol continuar creixent en els pròxims anys i que ha desenvolupat una estratègia de creixement basada en dos factors, la sostenibilitat i la innovació. Per exemple, treballen en el desenvolupament de materials ‘eco’ i’ bio’, així com en l’experimentació controlada de productes abans que arribin al mercat.

51 milions d’euros per a inversions el 2018

Basf Espanya preveu invertir 51 milions d’euros el 2018, 11 milions més que l’any anterior. 26 milions es destinaran a les plantes que la companyia té a Tarragona i 14 a la de Guadalajara, on l’empresa està enfocant una nova línia de negoci dedicada al desenvolupament de pintures per al sector de l’automòbil.

Bayer adquirirà al juny el negoci de llavors de Bayer

A més, el director general de Basf Espanya ha assegurat que l’empresa adquirirà part del negoci de llavors d’un dels seus competidors, l’empresa química Bayer. Segons Navarro, l’adquisició hauria de fer-se efectiva el juny, després que ambdues empreses es donessin dos anys per negociar.

Una de les iniciatives que el director general de Basf Espanya ha destacat és la seva aposta per la formació professional dual. La companyia selecciona una vintena d’estudiants, que es formen com a operaris de planta química. Segons Navarro, el programa té una “garantia d’inserció al món laboral del 90%” i ha subratllat que “s’inverteix” amb l’objectiu de “tenir la millor gent possible”.

El secor químic, un dels líders en exportacions

El director general de Basf Espanya ha remarcat que el sector químic té un “paper molt important” en l’economia espanyola. Ha dit que és el segon exportador i que la producció del sector ja és un 18% superior a la que hi havia el 2007, abans de la crisi econòmica. Navarro ha afirmat que la facturació del sector ha augmentat un 6,7% i que crea 200.000 llocs de treball directes i 600.000 d’indirectes.

Navarro ha insistit que el sector es troba en un “moment dolç” i que s’ha “recuperat molt bé de la crisi econòmica gràcies a les exportacions”. Malgrat que el sector químic ha facturat 63.000 milions d’euros, Navarro ha lamentat que l’alt cost de l’energia a Espanya resti competitivitat a empreses com Basf.

ACN