.

.

TOTS 21

El col·lectiu de Barraques, fent mofa en la presentació del programa

El col·lectiu de Barraques de Tarragona ha decidit prendre’s amb ironia la seva absència del llibret del programa de festes de Santa Tecla i la polèmica aixecada pel cartell i ha deidit enguany fer campanya contra… el mosquit tigre, l’únic que observen criticable a Tarragona.

Igual que els anys anteriors, l’espai Barraques acull activitats lúdiques per a la canalla, fira d’entitats perquè els moviments socials de la ciutat i de tot el Camp de Tarragona puguin explicar el seu activisme, i concerts amb grups de música d’arreu dels Països Catalans i de tota mena d’estils musicals, des del punk-rock fins al regetó, passant pel metal, l’ska-reggae o el rap.

“Sense ànim de polemitzar i tenint en compte que Tarragona és una bassa d’oli on és extremadament complicat trobar temàtiques per a reivindicar que afectin la majoria de la població”, afirma el col·lectiu, la coordinadora Barraques Tarragona ha decidit posar l’accent en “l’única problemàtica” que afecta el conjunt de tarragonines i tarragonins: “els terribles abusos del mosquit tigre (Aedes albopictus). Aquesta és la nova temàtica que decorarà el Passeig de les Palmeres al llarg del 14, 15 i 16 de setembre”.

La programació completa és la següent:

Dijous 14 de setembre:
17h: Inici de l’edició 2017
17h a 18h – Activitats per a la canalla
17h a 20h – Fira d’entitats
17:30h – Berenar amb coca i xocolata
18:30h a 20h – Balls a Plaça amb la Cobla La Mitja Lluna
20h a 21h – Presentació Prou Feminicidis TGN
21h – Sopar Popular
22:45h – Concert en acústic amb La Fera Ferotge. Aquest grup, format pels veterans Àlex i Trashoo d’Inadaptats i Eina, agafa els versos escrits pel poeta, cantant i actor valencià Ovidi Montllor i, amb un toc de rock, ens farà gaudir de la resta de la vetllada amb la música més compromesa.

Divendres 15 de setembre:
21h: Sopar a la fresca amb entrepans a preus populars i productes de proximitat
22:30h: Concert amb els Apelo, una banda de punk-rock 100% tarragonina amb dos discos d’estudi, quinze anys de trajectòria i molts escenaris. Temes propis carregats de canya, reivindicació i festa.
24h: Concert amb Sense Rumb, un grup de ska-reggae, amb pinzellades de punk, rock, ska-jazz i rumba-cúmbia, del Camp de Tarragona.
01:30h: Concert amb FRAC. Un grup que s’autodefineix així: “La Fundación de Raperos Atípicos de Cádiz (FRAC) es un proyecto, vamos a llamarlo musical, pionero del estilo del RapDubMancero Gaditancehall.¿Y qué mierda es eso?, pensarás tú…Lógico, pues te lo explicamos. Si tu coges el Romancero gaditano (rastreen) con su métrica y con su rima y lo pones en lo alto de un riddim de dub o dancehall (evoluciones electrónicas del reggae… rastreen) y a eso le echas por lo alto un poco de crítica (constructiva), un poco de sarcasmo (destructivo) y todo ahumado por un poco de vapor cogollil… pues de esa mezcla sale la FRAC”.
03h Concert amb els Crim. Banda de punk-rock de Tarragona formada durant el 2011, inspirats per la cruesa i les melodies de bandes com Social Distortion, Leatherface, Cock Sparrer o Vanilla Muffins. Actualment presenten el seu segon llarga durada, Blau sang, vermell cel.
4:30 h Sessió PD Kardashians, que punxaran “El millor reguetó per ballar comsinó. La selecció de trap amb excés de sweeeg. Els hits de verano mix since 2004 perquè ballis fins i tot bachata, Xana com a referent per a una Catalunya independent. El Jarfa i Bad Gyal per a tota la canalla. En resum, des de Crim fins a La Oreja de Van Gogh, passant per tot lo top”.

Dissabte 16 de setembre
21h: sopar a la fresca amb entrepans a preus populars i productes de proximitat
22:30h: Inici dels concerts amb el grup Libertad de Inexpresión, sorgit de les inquietuds polítiques i el gust per la música d’una colla d’amics que de mica en mica va creixent i madurant.
00:30h: Concert a càrrec del grup valencià Pupil·les Dilatives. Les silenciades és el seu nou treball, on trobem, en una primera escolta, unes bases molt ben acabades i unes lletres festives i reivindicatives en què destaquen majoritàriament els missatges feministes. La Natàlia, la Mireia i el Joan volen consolidar-se amb aquest segon disc, en un panorama que reclama a crits la feminització dels escenaris.
02h: concert amb KOP, banda barcelonina que combina el so més contundent del metal amb una lírica centrada en la crítica social i política. Ràbia i adrenalina en estat pur que els ha dut per escenaris de tot l’Estat espanyol i Europa.
04h: final de les barraques amb la sessió de Malandra Djs, gestada a Caracas l’estiu del 2015 a ritme de salsa i bachata, i que pren forma dos anys després amb l’únic objectiu de “fer moure les caderitas arreu a base de latineo, reggaeton, moombahton, patxanga i tralla de la bona”.