.

.

TOTS 21

Primer pla del conseller d’Educació, Josep Bargalló, al ple del Parlament. Foto: ACN

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat aquest diumenge que al llarg d’aquesta darrera setmana la Generalitat no s’ha plantejat “en cap moment” la possibilitat de no obrir les escoles a partir d’aquest dilluns, tot i les males dades epidemiològiques. En una entrevista a RAC1, Bargalló ha explicat que “constantment i diàriament” el Departament analitza les dades conjuntament amb Salut, amb qui estan “en disposició de prendre qualsevol decisió”.

Segons ha afirmat el conseller, la Generalitat escolta “totes les opinions” i ha admès que “científicament hi ha incerteses i n’hi haurà mentre duri la pandèmia”. “Els problemes de no obrir són molt més evidents i mot més contundents que els d’obrir”, ha comentat.
El conseller ha recordat que el Departament ja va ajornar el retorn a les aules després de la vacances de Nadal del divendres 8 de gener al dia 11 i que aleshores ja hi va haver pares que van apuntar que suposava un problema de conciliació laboral, sobretot si eren dels sectors essencials. “És evident que no obrir és un problema sempre pedagògicament però també ho és socialment. El problema d’obrir i no obrir sempre està sobre a taula”, ha dit en una entrevista a l ‘Via Lliure’ de RAC1.

Sobre l’arribada de la soca britànica, amb un grau de transmissibilitat molt superior, ha indicat que no hi ha certeses que tingui una major incidència en els infants i que els estudis no són concloents. De fet, ha indicat que ,d’acord amb dades de la Societat Catalana de Pediatria, s’ha arribat a posar en dubte i que actualment no hi ha cap alumne en edat pediàtrica a la UCI ni ingressat per aquest motiu. “Els pediatres ens diuen que al patologia pediàtrica en general ha baixat respecte altres anys”, ha afegit.