.

.

TOTS 21

Moment en el qual l’alcalde Pere Virgili ha hissat la Bandera Blava a una de les platges de Roda de Berà. Foto: cedida.

Les platges Llarga i Costa Daurada ja llueixen les Banderes Blaves. Roda de Berà ha renovat un any més les Banderes Blaves a les seves platges. Un distintiu de qualitat reconegut internacionalment que atorga la fundació europea d’Educació Ambiental a les millors platges.

La hissada de les banderes ha tingut lloc aquest dilluns, dia 10 de juliol, a les dues platges rodenques. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Pere Virgili, acompanyat pels regidors Isabel Mondéjar, Teresa Ferré, José Ibort i Toni Bernal. També hi han assistit membres de la Policia Local, de la Creu Roja –entitat encarregada del servei de socorrisme i vigilància a les platges-, tècnics de Turisme i Platges i de la brigada municipal. L’alcalde ha explicat que per Roda de Berà és molt important disposar d’aquest segell de qualitat, ja que les Banderes Blaves són sovint consultades pels usuaris de les platges.

El grup encarregat d’ubicar les banderes posa amb l’alcalde del municipi al centre de la imatge (polo blau clar). Foto: cedida.

El distintiu valora i premia l’educació i la gestió ambientals, la informació, la seguretat i els serveis. A més a més, aquest exigeix que les platges tinguin una qualitat de l’aigua excel·lent. Per aquest motiu s’analitza de forma quinzenal per part de l’ACA, l’Agència Catalana de l’Aigua, destacant que totes les anàlisis fetes fins el moment han donat com a resultat una qualificació d’aigua excel·lent a les platges rodenques.

Redacció