.

Després d’una dècada al capdavant de l’Ajuntament, l’alcalde tarragoní sospesa la possibilitat de tornar a ser candidat a l’alcaldia de la seva ciutat. En un dia en el qual Ballesteros ha fet un exhaustiu balanç en xifres dels seus 10 anys de mandat al capdavant de la ciutat i dels Jocs, l’alcalde ha afirmat que “a principis de la tardor és quan diré”. D’aquesta manera posposava unes setmanes l’anunci fet prèviament en el qual afirmava que seria aquest mes de juliol quan anunciaria la seva decisió.

“Jo tinc il·lusió i el positiu fa un balanç molt favorable” davant de les coses negatives, ha confessat Ballesteros. “No estic cansat i em sento molt ben acompanyat” ha afegit al finalitzar una conferència, Tarragona, del 2008 als Jocs, en la qual ha tret pit com alcalde i ha mostrat els bons números d’una ciutat menys endeutada i que ha sigut capaç d’organitzar uns Jocs molt barats de gran repercussió al territori.

Ballesteros (al fons a la dreta) durant la conferència realitzada a la Cambra de Comerç moderada per Josep Suñé (al fons a l’esquerra), director de continguts de Tarragona Ràdio. Foto: David Aymerich.

Unes xifres i exposició que no ha convençut part dels assistents a l’acte, i molt menys a l’oposició dins l’Ajuntament de Tarragona. El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha opinat que l’alcalde ha transmès “poca il·lusió i empenta”. “Semblava una auditoria amb molts diners gastats” i un “alcalde esgotat en les seves capacitats”, ha exposat el dirigent republicà.

Per la seva banda, Sonia Orts, portaveu municipal de Ciutadans, creu que “ha sigut un ball de números impressionant”. “Esperàvem més autocrítica” per part de l’alcalde, ha explicat. “Ens ha dolgut veure un acte que no fa olor de compromís”, ha conclòs.

Finalment, Arga Sentís, portaveu d’Iniciativa per Catalunya-Verds, ha confessat que “marxo amb més dubtes dels que venia”. “Els números es poden presentar de la forma que més convingui i tenen una determinada lectura”, ha explicat al voltant de l’exposició realitzada per Ballesteros. “Falten moltes declaracions i algunes d’elles no quadren”, ha finalitzat Sentís.

David Aymerich