.

.

TOTS 21

L'alcalde, amb el conseller delegat de Borges, regidors de Reus i la mascota 'Tarracus'. Foto: Tarragona21

L’alcalde, amb el conseller delegat de Borges, regidors de Reus i la mascota ‘Tarracus’. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reiterat el dia que l’empresa Borges ha entrat com un dels destacats patrocinadors que no contempla que no se celebrin  els Jocs Mediterranis de 2017 a Tarragona. Tot i això, ha afirmat que “no se supenen, però necessito les garanties econòmiques” amb data límit del proper 31 de juliol. Malgrat aquest ultimàtum, Ballesteros segueix confiant en l’èxit dels Jocs i ha afirmat també: “Hi ha molta gent a la què no podem defraudar”.

“Estem més a prop que els 9 milions d’euros (necessaris per als Jocs) arribin que una altra cosa”, ha afirmat l’alcalde. L’Ajuntament espera tancar nous acords les propers setmanes principalment amb empreses del territoir, tot i que també està parlant amb Movistar i la Diputació de Barcelona. La recent presentació de la mascota i la vinguda del rei d’Espanya a Tarragona han despertat l’actual interès patrocinador, ha destacat el director dels Jocs, Javier Vilamayor.

Una de les empreses que aposta per ells és justament l’alimentària Borges, amb seu a Reus, que ha signat avui entrar a formar part del patrocini privat en categoria ‘premium’.

Borges, que aportarà 500.000 euros més els seus productes durant els Jocs, és la primera gran empresa amb seu fiscal al territori que entra a formar part del patrocini. Altres, del sector petroquímic (Repsol, Dow i BASF) no tenen la seu al Camp de Tarragona. Borges ven productes de la dieta mediterrània, que encaixen a la perfecció amb els jocs Mediterranis i és un gran exportador.

La presentació de l’acord amb Borges ha estat un teva-meva amb els periodistes que li reclamaven a l’alcalde aclarir si hi ha la possibilitat de renunciar als Jocs. L’alcalde de Tarragona no s’ha mogut del guió: no contempla en cap moment la renúncia. Ho ha repetit manta vegades, però la data del 31 de juliol obeeix al límit en la realització de contractacions. “Hem parlat amb l’Estat aquests dies i la situació està molt ben orientada”, ha afirmat. “Tots els castells fan rebrincades -ha dit-, però només els covards tiren avall”, ha subratllat en expressió gràfica relacionada amb el món casteller.

Declaracions electoralistes

Ballesteros ha situat en una estratègia per “espabilar” les polèmiques declaracions del secretari general del Comitè Olímpic Espanyol, Víctor Sánchez, que la setmana passada va destapar la caixa dels trons dient que els Jocs de Tarragona “corren perill” per causes polítiques i econòmiques. Posteriorment, el mateix president del COE, Alejandro Blanco, va desmentir aquesta possibilitat. L’alcalde ha donat validesa a les declaracions d’avui mateix del màxim representant del Consejo Superior de Deportes, Miquel Cardenal, que ha dit que les paraules de Sánchez obeien al context electoral actual.

L’alcalde ha continuat exposant que el ritme d’arribada de nous patrocinador “és l’adequat”. El màxim responsable de la direcció dels Jocs, el regidor Javier Vilamayor, ha resumit les xifres informant que de l’Estat s’esperen 9 milions d’euros per les despeses diàries que generaran els Jocs, més uns altres cinc milions dels patrocinadors privats.

David Prats, conseller delegat de Borges, al seu torn, ha afirmat en la signatura de l’acord que “no conec cap Jocs que no hagin viscut una polèmica prèvia”. La signatura ha comptat amb la presència dels regidors de Promoció Econòmica i d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza i Jordi Cervera, respectivament, que han refermat l’aposta del consistori pels mateixos i el seu convenciment, com també de l’alcalde de Reus, que “s’acabaran celebrant”.

Borges s’afegeix així a El Corte Inglés i Movistar en la categoria de patrocinador oficial de Tarragona 2017. El Pla de Patrocinis dels Jocs Mediterranis preveu tres categories principals de patrocini: soci oficial, patrocinador oficial i col·laborador. Cal recordar que els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 reben la consideració d’esdeveniment excepcional d’interès públic pel qual els donants i patrocinadors dels Jocs podran beneficiar-se d’una elevada exempció fiscal de la seva aportació des de l’1 de gener del 2014 fins el 31 de desembre del 2017.

J. Garcia