.

.

TOTS 21

Ballesteros i el seu equip a la sede del PSC de Tarragona. Foto: Soraya Rodríguez

 

Tensió a l’ambient de la sede del PSC de Tarragona des de que ha començat l’escrutini. Un empat de set regidors entre ERC i PSC definia el 94 per cent escrutat i PSC guanyava per 300 vots, i a 186 vots per obtenir el vuitè regidor. A l’espera de resoldre’s aquest 4 per cent, fer un recompte dels vots estrangers i amb l’esperança de recuperar el regidor número 8, Ballesteros ha volgut clamar el seu públic fent arribar la seva satisfacció pels resultats obtinguts tot i que “esperava una mica més…guanyar 4 anys seguits i pràcticament repetint els mateixos vots que fa quatre anys és un miracle”. Un miracle que assegura no ve de d’alt, ve de l’equip de PSC de Tarragona.

“La dispersió de candidatures i de vots, el ‘tots contra Ballesteros’ i el vot independentista tan mobilitzat al voltant de les eleccions europees segur que ha tingut alguna influència així que l’ambient no era el millor”, afirma Ballesteros excusant aquests resultats que no són els que esperava. D’aquesta manera l’alcalde en funcions confirma que haurà de pactar amb altres partits per garantir la governabilitat; “Com a força més votada tinc l’obligació d’obrir converses amb tothom; Si es compta el vot independentista real, no suma majoria absoluta, si es compta el no vot independentista d’esquerres tampoc suma la majoria absoluta per tant, hem de fer un esforç per parlar amb tothom, com sempre ho hem fet”, explica.

Ballesteros manté la seva postura de no establir pactes amb la CUP i amb Vox ja que “VOX que no ha entrat i la CUP s’ha autodescartat de qualsevol mena de conversa, no serà fàcil governar com no ho va ser al mandat meu segon ni el tercer que és el darrer. Per tant l’habilitat, l’experiència i la paciència, saber fer les coses bé i saber sumar voluntats de molta gent pot fer possible la governabilitat d’aquesta ciutat i nosaltres ens hi deixarem la pell per fer-la possible”, aclareix.

Insisteix que pot parlar amb qualsevol dels altres partits tot i que és conscient que els independentistes juntament amb Podem tenen molt a dir. Tot i això, Ballesteros té una cosa clara: “pactaré amb qui posi la ciutat per davant de banderes de himnes i de tonteries serà benvolgut a parlar amb mi, em tindria a la taula per tenir converses ‘generoses’ i quan dic generoses dic generoses”. Encara no ha mantingut converses amb ningú i Ballesteros recalca que “no està feta l’ERC, no he trucat a Pau Ricomà”, tal com s’està parlant.

Després s’ha dirigit als seus militants: “sou collonuts i collonudes”. Ballesteros ha agraït l’esforç i el treball del seu equip i assegura: “hem guanyat per quarta vegada consecutiva ens podem sentir molt orgullosos perquè no era fàcil”.

“A partir d’ara faré el que vaig prometre a la campanya. Recordeu que fa poc menys d’un any ens donaven per amortitzats, per perduts per defenestrats i aquí estem i seguim estant.Tarragona no quedarà decebuda. Tinc la responsabilitat de representar-vos amb la màxima dignitat, màxima honestedat i sobretot amb la màxima generositat”, finalitza el discurs envoltat d’aplaudiments en una sede plena de gent satisfeta i amb esperances.

Soraya Rodríguez Barrios