.

.

TOTS 21

L'alcalde Félix Ballesteros parlant amb veïns de Torreforta. Foto: Tarragona 21

L’alcalde Félix Ballesteros parlant amb veïns de Torreforta. Foto: Tarragona 21

L’alcalde socialista ha afirmat que cal fer propostes i inversions públiques als barris de Tarragona com Torreforta, on diversos representants de partits polítics (PSC, ERC i Ciutadans, entre d’altres) han donat a conèixer la seva candidatura i han compartit amb els veïns les propostes electorals als barris.

Pel que fa a la política de barris Ballesteros ha incidit en què tan sols la meitat del ciutadans de Tarragona està concentrada en el centre urbà per tant es tracta d”una política dedicada al conjunt de la població. Respecte a les mesures emprades fins al moment Ballesteros explica que s ha intentat compensar amb aquells barris que tenen menys inversions públiques i com ara s’ha invertit molt a ponent. Una de les seves propostes és la connexió de la Mora Tamarit amb un passeig de vianants i carril bici amb el centre de la ciutat i la connexió dels Barris de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador amb el centre de la ciutat. També ha incidit en la inversió feta al Serrallo i al Moll de Costa. Per altra banda, Ballesteros ha destacat que Ponent ha de deixar de ser la zona de segona categoria i per aquest motiu s’han iniciat projectes com el pla parcial 10 o l’anella Mediterrània.

El socialista explica que al llarg del quatre anys el PSC ha portat a terme una «política de proximitat» i ha insistit en que com a alcalde rep cada dia de la setmana a ciutadans”, ja que la política ha de ser amable, dialogant i participativa”. Per últim, ha volgut destacar que el partit socialista es compromet a que tots els pressupostos d’inversions es fagin amb processos participatius.

«Vitamina C» per dignificar els barris de Tarragona

Rubén Viñuales amb quatre membres més de la llista de Ciutadans. Foto: Tarragona 21

Rubén Viñuales amb quatre membres més de la llista de Ciutadans. Foto: Tarragona 21

L’alcaldable per Ciutadans Rubén Viñuales i els cinc primers membres de la llista s’han reunit en una jornada festiva a Torreforta mentre repartien suc de taronja entre els veïns. La gran mancança de Tarragona és la situació en la que es troben els barris. Viñuales ha senyalat que Sant Salvador i Bonavista són els barris amb més deixadesa , i ha destacat que una de les propostes per Bonavista és fer que el carrer paral·lel al mercat sigui una gran avinguda que pugui revitalitzar la zona. L’alcaldable de Ciutadans ha afirmat que el principal objectiu és apostar per la inversió als barris per tal de dignificar-los i que per a fer-ho cal cuidar les seves infraestructures i augmentar la inversió en el comerç, “ i això també s’aconsegueix amb mesures com rebaixar el preu dels pàrquings. La ciutat de Tarragona ha crescut disseminada i això ha fet que no hi hagués una connexió real amb els barris de Llevant i de Ponent. Aquesta manca de cohesió es nota en el teixit social de la ciutat creant-se guetos, ha senyalat.

Ricomà: Cal cosir els barris de Tarragona

Ricomà amb un veí de Torreforta. Foto: Tarragona21

Ricomà amb un veí de Torreforta. Foto: Tarragona21

L’alcaldable d’esquerres Pau Ricomà ha declarat que Torreforta pateix molt l’atur i per aquesta raó des de la seva candidatura s’aposta fort potenciar el comerç de proximitat, activant així l’economia de la zona i generant ocupació. Ricomà ha coincidit amb Viñuales dient que Tarragona està framentada i ha dit que  cal cosir els barris de Tarragona, ha destacat que una de les seves propostes és fer un gran parc central que uneixi la zona del riu amb la zona d’Icomar. Per altra banda, l’alcaldable ha destacat que en àmbit cultural volen convertir els centres cívics en centres culturals de proximitat.