.

.

TOTS 21

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, es reunirà demà amb les entitats de la ciutat per presentar el Manifest en Defensa de les millores ferroviàries a Tarragona i propostes d’accions. L’acte serà a les 6 de la tarda a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació (Av. Ramón i Cajal, 70) i comptarà amb l’assistència del tinent d’alcalde de Territori, Carles Castillo.

El consistori reivindica que es millori l’accessibilitat de l’actual estació de tren, que arribi l’alta velocitat dins la ciutat, i que es garanteixi un trajecte ràpid fins a Barcelona.

Alhora demana que l’ample europeu s’aprofiti per recentralitzar el pas de tres per dins de la ciutat -a través de la fórmula del ‘bypass o intercanviador-. L’alcalde ha recordat que amb el que costa un quilòmetre i mig de TGV, entre 14 i 15 milions d’euros, es solucionarien les demandes de Tarragona.

En el darrer plenari tots els grups municipals van aprovar per unanimitat una moció en defensa de les millores ferroviàries per Tarragona. L’acord recollia les demandes de la ciutat pel que fa a les millores en el transport de mercaderies i viatgers i la connexió amb les principals ciutats i centres de negoci espanyols i europeus.

L’Ajuntament ha acordat que aquesta moció esdevingui un manifest al qual li doni suport tota la societat civil tarragonina.

Demà l’alcalde donarà el tret de sortida a la campanya de recollida de signatures amb la presentació del document a les entitats tarragonines. L’adhesió, a través de la signatura, també podrà fer-se a la pàgina web: www.tarragona.cat/manifest-millores-ferroviaries.